Két pazar Vass-góllal győzött a Magyar Kupában a Komló a Villány ellen.

 Jó 20 perces meddő mezőnyjátékot követően a Komló vette át a kezdeményezést a mérkőzésen. A kék-fehérek több helyzetet is kidolgoztak. Németh Tamás kétszer is nagy helyzetbe került a villányi kapu előtt, de labdáit Homolya, a vendégek hálóőre ártalmatlanította.

Fél óra elteltével realizálódott a Bányász fölénye. A villányi kaputól 17 méterre megítélt szabadrúgást Vass László pazar mozdulattal vágta léc alá a labdát. (1-0) Egy perccel később ismét a komlói játékos veszélyeztetett, de a gól ezúttal elmaradt.

A második játékrész továbbra is komlói fölényt hozott, a vendégek ritkán kerültek a kapunk elé, akkor is rossz döntéseket hoztak. Az 59’ percben ismét szabadrúgáshoz jutott a Bányász. Vass László ezúttal baloldalról csavarhatott kapura. A labda a meglepett Homolya mellett a rövid felsőben kötött ki. (2-0) Ha lehet, ez a gól még szebb volt, mint az előző.

A csapatok ezt követően többször is helyzetbe kerültek, de a Komló továbbjutása nem forgott veszélyben.

Magyar Kupa megyei selejtező 1. forduló:

Komlói Bányász – Villányi TC 2:0 (1-0)

Komló, Kökönyös 200 néző V: Albert (Georgiu Nikosz, Máté Nikolett)

KBSK: Herbert – Korbuly, Szabó M., Czifra – Király (Szászfai), Németh T., Kolat, Herbert R. (Sergiu Bolboaca) Vass L. – Fülöp (Bíró), Gelencsér. Vezetőedző: Balázs Péter

 

Gólszerző: Vass László 2 (30’ és 59’)

Sárga lap: Pauk (Villány) 58’

 

További eredmények: Siklós – PEAC 2-0, Mohács – PVSK 2-0, Bóly – Boda ÖSE 16-1, Lovászhetény – Szederkény 3-0, Kétújfalu – Pécsvárad 1-5, Sellye – Szászvár 2-2,