Európa legnyugatibb pontjáról, Portugáliából tért vissza Komlóra Szinyákovics Béla.  A komlói kerekes – hét országot érintve – 73 nap alatt 5547 km-t tett meg a Komló – Cabo da Roca – Komló útvonalon.

Szinyákovics Béla másodjára vágott neki úti céljának a Cabo da Roca-nak. Ez Európa legnyugatibb pontja. A több mint kéthónapos kerekezést követően a Városháza előtt fogadták barátai és támogatói, köztük Polics József polgármester, Szarka Elemér és Fóris Zoltán a KHVE elnöke és ügyvezető elnöke.

A sikeres út Horvátországon, Szlovénián, Olaszországon, Monacon, Franciaországon, Spanyolországon és Portugálián keresztül vezetett, s 73 napig tartott, míg elérte az óceánt.

Polics József polgármester többször is „megsüvegelte” az embert próbáló teljesítményt, elismeréseként egy kupát nyújtott át a messziről jött komlóinak, aki – nem mellesleg – az országúton töltötte be 65. életévét.

Béla elmondta, hogy mostani útja sokkal nehezebb volt, mint az Északi-sarkhoz vezető. A spanyol fennsíkon a hőmérséklet néha elérte a 47-48 Celsius-fokot is, ráadásul folyamatosan körömágy-problémával küszködött. Az viszont jó érzés volt – jegyezte meg -, hogy az út szinte valamennyi részén rendre összefutott magyarokkal.

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület vezetői bejelentették; a nyári szünet utáni első Közéleti Klub vendége Szinyákovics Béla lesz, egy mindent kimerítő beszámolóval.

Megjegyzés: szerkesztőnk látta a városban Szinyákovics Bélát kerékpárral boltba menni. Nincs megállás!

A komlói kerékpáros láb-ér műtétje után döntött úgy, nem siránkozik otthon, útra kel. Ennek már több mint 10 éve. Azóta Béla csodálatos helyeken járt kerékpárjával. Például Észak-Afrikában vagy éppen Finnországban, a Mikulás lakhelyén. Ezen a nyáron pedig teljesítette ígéretét, Európa legnyugatibb pontjáról tekintett le az Atlanti-óceánra.