TÁMOP-pályázat részeként a Sallai utcai Óvodában Szülők klubját szerveztek, ahol szakemberek tartottak előadást az óvodáskorban előforduló legfontosabb témákban. 

Buzásiné Petkó Ildikó arról tájékoztatta lapunkat, hogy az előadók között volt logopédus, fejlesztő-pedagógus – aki az anyanyelvi nevelés, beszédfejlődés témakörben tartott előadást -, de szó volt az egészséges életmódról, valamint a gyermeknevelésről is. Az intézményvezető elmondta: számos területen látnak problémát, ezért is tartották fontosnak, hogy minél több szü-lő elmenjen az előadásokra, ahol párbeszéd formájában segítséget kaphat az adott témákban.

– Olyan alapvető problémákkal találkozunk – mondja -, hogy a gyerekeknek nincs napirendje, a szülők társként vonják be a döntésekbe akkor, amikor nekik kellene határozottnak és olykor szigorúnak lenniük. Pedig az fontos, mert a gyermek akkor érzi biztonságban magát, ha vannak szabályok, korlátok; tudja, mit szabad és mit nem. Mindezek mellett elengedhetetlen az egészséges életmódra való nevelés is.

– Fontos, hogy a gyerekeknek példát mutassunk a családban és az óvodában egyaránt. Az elkövetkezendő időszakban ismételten szervezünk hasonló előadás-sorozatokat – tette hozzá.