A technikás pályák és az embert- és gépet próbáló hőség egyaránt megnehezítette a versenyzők és persze a rendezők dolgát az idei Int. M6 LOG Baranya Kupán.

Újdonság volt, hogy már pénteken kormány mögé ültek a versenyzők; előbb teljesítettek egy rövidebb gyorsasági szakaszt, majd a hagyományosan a Kossuth Lajos utcán rendezett prológon szórakoztatták a közönséget. Szombaton már teljes gőzzel (gázzal) a megmaradt hét gyorsasági szakaszra koncentrálhattak a résztvevők.

 

Rallye2: 1. ifj. Fogarasi Attila–Papp Tamás (Honda Civic Type-R), 2. Csomós Miklós–Nagy Attila (Citroen C2R2), 3. Kaltenecker Balázs–Koszta Viktor (Peugeot 208 R2).
M-csoport: 1. Kovács Antal–Istovics Gergely (Ford Fiesta R5), 2. Maricsek Miklós–Bán Viktor (Mitsubishi Lancer Evo9), 3. Matics Mihály–Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer Evo9).
Mitropa-kupa: 1. Várkonyi Szabolcs–Makai Gergely (Mitsubishi Lancer Evo9), 2. Hermann Gassner–Karin Tannhäuser (Mitsubishi Lancer Evo10), 3. Cristian Terpin–Stefano Ierman (Renault Clio R3).
Historic: 1. Wirtmann Ferenc–Barna György (Ford Escort RS), 2. Varga Péter–Patkó Gábor (BMW 325i), 3. Szőnyi András–Szarka Dávid (Lada 21011/2016).

A versenyt követően Markó Tibor, a rendező Marco Racing Team vezetője a résztvevőket és a közönséget dicsérte, akik a 40 fok ellenére is kitartottak. Polics József, Komló polgármestere kiemelte, hogy ismét bebizonyosodott, hogy Komló és környéke mennyire szereti az autósportot, ennek eredménye, hogy az idei sikeres versenyt követően jövőre ismét találkozhatunk a Baranya kupa mezőnyével.