A város hat forgalmas utcájában zajlik felújítás. A cél az, hogy az egyes útszakaszok mozaikként összeérjenek.  Helyszíni szemlénk a helyszíneken:

Eötvös Lóránd utca – A helyszínen jelenleg is folyik a munka. A szakemberek a napokban alakítják ki az új járdákat, parkolókat, valamint felújítják a lépcsőket a páratlan oldalon. A területen tervezett munkálatok előreláthatólag karácsonyra fognak befejeződni. Az aszfaltozáshoz szükséges „fehérmunkák” (előkészítő) teljes egészében elkészültek, amelyeket a közmunkaprogramban dolgozók végeztek el. Az aszfaltozást, csatornajavítást egy szakipari cég végzi. Az utcában korábban kicserélték a vízvezetéket, pótlásra szorultak a hiányzó vízelvezető csatornák. A zsákutca végén található körforgalomtól mérve tavaly 100 méter útszakaszt aszfaltoztak le, idén pedig újabb 200 méteres szakaszra kerül aszfalt. Három év alatt az utca teljes közterületi rekonstrukciója megtörténik.Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért szakaszos a felújítás? Polics József polgármester ezzel kapcsolatban a forráshiányt említi okként: „egyszerűen csak ilyen ütemben tudtunk hozzá forrást biztosítani. A városvezető ugyanakkor leszögezte: „büszkék lehetünk arra, hogy az Eötvös Lóránd utca teljes egészében önkormányzati finanszírozásból, valamint a közmunkaprogramhoz kapcsolódó állami támogatásból tud megújulni.Irinyi János utca – Kifogástalan munkát végeztek a közmunkaprogramban dolgozók az előkészítő munkáknál. A csatorna-felújítás az említett szakaszon önkormányzati forrásból valósult meg, az aszfaltozás azonban belügyminisztériumi támogatásból és önkormányzati forrásból végzi el a kivitelező cég.Gorkij-, Nagy László-, Széchenyi utca – A kritikus részeken itt is megtörtént a vízvezetékek cseréje. Teljesen új csapadékvíz-elvezető rendszerek épültek ki. A szakemberek jelenleg a két buszmegállóban dolgoznak, amelyek – a nagy igénybevétel miatt – betonburkolatot fognak kapni a Gorkij utcában. Ezt követően kezdődhet az aszfaltozás, amely – a pontosság igénye nélkül a Gorkij utca 11. és a Széchenyi utca 15. közötti szakaszt érinti, valamint az ide torkolló Nagy László utca is aszfaltozva lesz a 21-es lépcsőháztól a 17-esig. Fontos, hogy a beruházás elkészüljön a szeptemberi iskolakezdésre, hogy ne akadályozza a közlekedést a munka.

Polics József elmondta; azon dolgoznak, hogy az elvégzett útfelújítások, mozaikonként egy nagy aszfaltcsíkká érjenek össze a közeljövőben:

A Petőfi térről induló új út – ami a Zöld város kialakítása elnevezésű pályázatból valósul meg – összeér a Munkácsy Mihály utcai felújításból kigazdálkodott forrás által megvalósult szakasszal, ami a Gorkij utca eleje. Ez becsatlakozik a már fent említett aszfaltozáshoz, amely elcsípi a Széchenyi utca végét. Ha távolabbra tekintünk, a Széchenyi utca körforgalom felöli részéről is elindul a munka (egy korábbi sikerest pályázat, amelyre a belügyminisztérium és az önkormányzat közösen biztosít forrást) egy 200 méteres szakaszon, amely szintén a Munkácsy Mihály utcai felújításból megmaradt pénz segítségével fog összeérni a már említett új aszfalttal. Ez az egész pedig a Munkácsy Mihály utcába kanyarodik, ahol már gőzerővel folyik a munka, és egy körforgalommal végződik a Mecsekfalui úton. Ez így egy soha nem látott új aszfaltcsíkot fog eredményezni Komlón.Papíron bonyolultnak tűnhet, de a polgármester hozzátette; bármennyire is jól áll a város anyagilag, nincs ilyen mértékű mobilizálható saját forrásunk, amelyből fel lehet egyszerre újítani több százmillió forint értékű – az elmúlt évtizedekben elhanyagolt – úthálózatot. A Munkácsy Mihály utcában végzett útfelújításból marad annyi plusz forrásunk, hogy a nagy mozaik összeálljon. Ehhez az átcsoportosításhoz a belügyminisztérium engedélye kell, amit azt gondolom meg is kaphatunk. A városvezetés azon dolgozik, hogy egymásra épülő, egymásba kapaszkodni tudó pályázatokkal szépítsük és újítsuk meg a várost – tette végül hozzá a városvezető.