Folyamatosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba. Nem lesz akadálya az iskolakezdésnek Komlón sem.Fotó: A Gagarin Iskolában is készülnek az új tanévre

Augusztus 1-jével megkezdődött a 2017/18-as tanév tankönyveinek kiszállítása. Mint azt Maruzsa Zoltán, az EMMI helyettes államtitkára elmondta – minden esetben évfolyamonként szétválogatva, ezzel is csökkentve az intézményekben fogadók munkáját.

Komlóra is megérkeztek a tankönyvek, melyeket nem egységes időpontban osztják ki a gyerekeknek. Van intézmény, ahol az első tanítási napon, máshol a tanítást megelőző napokban juthatnak hozzá a tankönyvekhez a családok. Erről az iskolák adnak tájékoztatást. A tanév szeptember 1-jén, pénteken indul.

Mint arról már többször is beszámoltak a híradások, idén az 1-9. évfolyamig ingyenesen, a 10-12. évfolyamokon pedig – ahogy eddig is – a rászorulók kaphatják meg térítésmentesen a tankönyveket. Utóbbi évfolyamokban a tanulók mintegy 60%-át teszi ez ki. Idén összesen közel 1,1 millió tanuló juthat hozzá ingyenesen könyvekhez és segédanyagokhoz.