Az egyházé lett a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola épülete. Az adásvételi-szerződést Polics József polgármester és dr.Udvardy György a Pécsi Egyházmegye püspöke írta alá a komlói városházán.

A szóban forgó iskolaépület még 2012-ben került a Pécsi Egyházmegye kezelésébe. A mellette álló óvodát 2016-tól működteti az egyházmegye.

A fenntartó időközben az épületet érintő, jelentősnek mondható 896,32 millió forintos beruházásba kezdett, amelynek zökkenőmentes megvalósítása érdekében szándékozta megvásárolni az ingatlant.

A beruházásnak köszönhetően egy modern, több tanteremmel működő iskola jöhet létre, a gyermekek számára pedig az újonnan megépülő tornaterem révén biztosított lesz a mindennapos testnevelés gyakorlása is.

„A törvényi előírásoknak megfelelően testületi döntéssel versenytárgyalást hirdettünk az ingatlan értékesítésére, ahol igen szigorú feltételeket támasztottunk a vevővel szemben” – mondta el Polics József polgármester. „A legfontosabb, hogy az iskola és az óvoda épületeit száz évig nem lehet újra eladni és az Egyházmegye kizárólag köznevelési célokra használhatja őket. Ezek a feltételek természetesen a megkötött szerződésben is szerepelnek.”

Az eladással kapcsolatban a májusi képviselő-testületi ülésen született döntés, az adásvételi szerződést augusztus első napján írták alá a felek.