Már a hétvége előtti napon gumicsikorgás és benzingőz várja a rallye szerelmeseit Komlón.  Rendhagyó módon, ezúttal pénteken indul az Int M6 LOG Baranya Kupa. 

 Öt nemzet versenyzői randevúznak Komlón, a hagyományos rallye Baranya Kupán. A házigazdák mellett olasz, német, bolgár, osztrák versenyzők  állnak rajthoz az augusztus első hétvégéjén rendezett versenyen.

“Pénteken, a nap első részében az átvételek zajlanak, délután pedig kezdődik az éles verseny. Érdekesség, hogy első, 5 km-es gyorsasági után tér vissza a mezőny Komló belvárosába, ahol teljesítik a hagyományos prológot. Ez a programrész már-már a verseny egyik védjegyévé vált az elmúlt évek során, és az sem utolsó szempont, hogy így olyan nézőkhöz is el tudjuk hozni a ralit, akik egyébként nem találkoznának vele. Jó dolog a sokezres tömeget látni a belvárosban a prológ idején. És még ezután sem parkolják le az autóikat a párosok, hiszen még egy 11 km-es szakasz vár az Int. M6 LOG Baranya Kupa résztvevőire. A rövidebbik gyorsasági a klasszikus Vasas – Zobákpuszta szakasz, míg a prológot követő hosszabbik pálya egy teljesen új kísérletünk: Vasas – Zobákpuszta – Hosszúhetény útvonalon, és hogy ne legyen annyira egyhangú, még egyet csavarunk rajta, így az utolsó szakasz sötétben rajtol majd” – vázolta Markó Tibor főrendező az első nap programját.

A pénteki augusztus 4-i menetrend:

14:00 – 14:30 Prológ pályabejárás‐ gyalogosan /Komló főutca

16:15 1. szakasz rajtlista publikálása (M)/

16:30 1. szakasz rajtja (R2 – IE/TC0A)/itiner szerint

17:06 Prológ rajt (His)/Komló főutca

17:50 1. szakasz rajtja (M – IE/TC0A)/itiner szerint

18:06 Prológ rajt (R2) /Komló főutca

19:00 – 21:00 Szervizpark

2B szervizautók beállása (His) /Komló, Carbon parkoló

19:16 Prológrajt (M-csoport)/Komló főutca

 

  1. augusztus 5 – i menetrend (szombat)

07:00 2. szakasz rajtja (M)

08:10 2. szakasz rajtja (R2)

09:30 2. szakasz rajtja (His)

16:26 Célceremónia és díjátadás (M)

17:36 Célceremónia és díjátadás (R2)

18:56 Célceremónia és díjátadás (His)

A Nemzetközi M6 LOG Baranya Kupa magába foglalja a Mitropa Kupát, az – ’M’ csoport, a  Rallye2 OB és a Historic OB mezőnyének versenyét.

A verseny gyorsasági szakaszairól, egyéb tudnivalókról a baranyakupa.hu weboldalon tájékozódhatnak olvasóink.