Szinte végig vezetve, néggyel vertük az EHF Kupában induló Balatonfüredet a felkészülés első tesztmérkőzésén.

 Motivált, jó szellemű csapat benyomását keltette együttesünk a Balatonfüred elleni délelőtti találkozón. Három pompás Jerković-gólnak tapsolhattak a szokatlan hétköznapi időpontban is kilátogató szurkolók. Mellette Gebhardt indulásgóljai, Sunajko betörései és Granić kapus bravúrjai járultak hozzá a biztos – olykor négygólos – vezetésünkhöz. A védekezésünk is összeállt – az újonnan igazolt Balázs Sándor és Grünfelder Péter bizonyította, erősségei lesznek csapatunknak. A félidő vége viszont a vendégeké volt, így 14-14-es döntetlennel fordulhattak a csapatok.

Fazekas Nándi sem állta a komlóiak rohamait

Felforgatott összeállításban léptünk parkettre a második félidőben, talán ez is oka volt, hogy 20-20-ig rendre egy kicsivel Kasparekék jártak előttünk. Ezt követően ismét összeállt a játékunk, még kettős emberhátrányból is gólt szereztünk. Ráadásul Selymes egy időre lezárta kapunkat, amit – az indulásoknak köszönhetően – támadásban használtunk ki. 4-5 gólos vezetésünket a sípszóig már nem fenyegette veszély.

A jó teljesítményünk értékét növeli, hogy sem a Pribanić, Katzirz, Marcsek trió, sem a junior vb-n szereplő Kovács Márk, valamint Szögi nem állhatott Kilvinger Bálint rendelkezésére.

Előkészületi mérkőzés:

SPORT36-KOMLÓ – BALATONFÜRED 29:25 (14-14)

Városi Sportközpont 150 néző V: Fekete, Tóth

KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 5, Obradović, SUNAJKO 3, JERKOVIĆ 7, GRÜNFELDER 1, MARKOVIĆ 2. Csere: SELYMES (k), BALÁZS 2, Nagy Z., Kékesi 2, Wéber 1, SZKOKÁN 3, Laufer 3, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Balatonfüred legeredményesebb játékosai: Déber 4, Kemény3, Kasparek 3, Kyvala 3, Varsandán 3.

Hétméteresek: 2/1 illetve 2/1 Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc.