Hétfőn elindult a XXXI. Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és Komló Város Önkormányzatának közös szervezésében.

Az idei táborba két területről érkeztek a fiatalok: 15 diák és 3 kísérője Belényesből, 14 diák Kárpátaljáról 2 kísérővel, valamint részt vesz a tábor munkájában 19 komlói diák.

A táborozók a szakmai programok mellett – a teljesség igénye nélkül – felkeresik a helytörténeti múzeumot, megkoszorúzzák a bányászemlékművet; Hertelendre, Mánfára, Pécsre látogatnak. Elmélyülnek Komló érdekességeiben, történelmében, strandolnak, sportolnak ezen a héten.

Szarka Elemér, a KHVE elnöke a tábor első napján köszönetét fejezte ki Komló Város Önkormányzatának a sikeres pályázatért és a Gagarin Általános Iskolának a tárgyi feltételek megteremtéséért, valamint az 501-es Szakiskola Kollégiumának az elszállásolásért, illetve mindenkinek, aki a szervezésben, a logisztikában segítette ezt a munkát.

A megnyitón Szarka Elemér nyitógondolatai után, Fóris Zoltán ügyvezető elnök (KHVE) részletesen bemutatta Komlót és annak nevezetességeit, hogy majd a hazautazók pontos képet adhassanak városunkról.

Az ifjú és rutinos környezetvédők egy nagy közös csoportképpel vágtak neki a hét eseményeinek.