Szeretné, ha gyerekét igazolt versenyzők tanítanák meg sakkozni? Erre kínál lehetőséget a Komlói Bányász sakk-szakosztálya.

Még az iskolakezdés előtt, augusztus 21-én, hétfőn délután kezdődik az az egy hetes sakktábor a Közösségek Házában, amelyen a KBSK NBI B-ben szereplő játékosai várják a tanulni vágyó gyerekeket és egy előre meghatározott program szerint ismertetik meg őket a játék alapjaival. Természetesen nem csak olyanokat várnak, akik most kezdenék az ismerkedést a bábukkal, jelentkezhetnek azok is, akik már előrébb tartanak.

Hétfőtől péntekig minden délután 13 órától a gyerekek teherbírásának megfelelően legalább 3-4 órán keresztül tartanak a foglalkozások. Természetesen a szakosztály vezetői szeretnék, ha a tábor résztvevői közül sokan jeleznék az egy hét után, hogy az induló tanévben szakköri rendszerben, hetente egy-két alkalommal folytatnák a sakkozás szépségeinek megismerését. Erre is lesz lehetőség az ősztől, várhatóan szintén a Közösségek Házában.

A sakktáborban a részvétel ingyenes. Kérik az érdeklődő gyerekek szüleit, hogy jelentkezési szándékukat augusztus 18-ig jelezzék Grünvald Mátyásnak a 30 9502-358-as telefonszámon, ahol további részleteket is megtudhatnak a programról.