Lezárult a 2016/2017-es szezon a a Komló Sport Kft. Kosárlabda Szakosztály számára. 2016. augusztusában 5 korosztállyal vágott neki a soron következő szezonnak a leány szakágnál és 1 korcsoporttal a fiúknál. Czukor János vezetőedző tekint vissza a hátrahagyott szezonra, és összegzi az elvégzett munkát.

Románné Prelóger Andrea és Klonfár Dóra az előkészítő csoportunknál az alapok lefektetésére helyezte a hangsúlyt. Ez az általános iskola első-második osztályára épülő csoport vegyes összetételben, főként az Alsószilvási Általános Iskola diákjaira támaszkodott. Az edzéseken közel 30 gyerekkel foglalkoztak az edzők, lányokkal, fiúkkal egyaránt. A nyár közeledtével edzőink egy remek hangulatú, családias, játékos összejövetellel zárták a szezont, és köszönték meg a gyerekek kitartását és munkáját.

Fiú vonalon Rétyi Árpád ért el szép sikereket a serdülőkkel, ahol egy regionális serdülő bajnokságban az első helyet sikerült megszerezniük. Kozármisleny és a Tamási csapatait is maguk mögé utasítva álltak a dobogó legfelső fokára.

Román Réka a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által szervezett U12-es, gyermek bajnokságban gardírozta csapatát, ahol sikeresen vették az akadályokat. Rengeteg mérkőzést lejátszva, sok-sok tapasztalattal gazdagodva erre a korosztályra építhet szakosztályunk a jövőben is. Jövőre a csapat eggyel feljebb lévő korosztályban, a serdülőknél méretteti meg magát.

Hiegl Zsolt U17-es, kadett csapata nagy küzdelmek árán teljesítette a szezont. A mérkőzéseken kívül szembejövő akadályokat igyekeztek átugrani, több-kevesebb sikerrel. A bajnokság alatt neves csapatokkal vették fel a versenyt, ahol sokszor a kor és a tapasztalat is döntött. Az eredmények szempontjából nem mondható kiemelkedőnek az év, viszont ha az összképet nézzük, hogy csapatként és egyénileg is mennyit fejlődtek a lányaink, akkor már elégedettek lehetünk, melynek hosszú távon lehet meg a gyümölcse. A szezon során a legponterősebb játékos Sebesyén Réka, a legjobb mezőny játékos Földesi Lili, a legjobb védőjátékos pedig Szabó Nikolett lett.

A regionális bajnokságnak bizakodva indultunk neki az U19-es, junior csapattal. A kezdeti sikertelenség után az alapszakasz közepére belejöttek a lányok, szép sikereket értek el, megverték idegenben és hazai pályán is a későbbi regionális junior bajnok székesfehérvári, Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát is. Sajnos a terhelés miatt sok-sok sérüléssel bajlódtak a játékosok, de minden mérkőzést becsülettel végigdolgoztak. A kiesések következtében, a csapatban lévő siker elmaradt. Egy győzelemre voltunk a regionális junior bajnokság döntőjébe kerüléstől – ezek miatt, valamint a csapat soha el nem múló küzdeni akarása miatt büszkék lehetünk a lányokra. A legponterősebb játékos, valamint a csapat legértékesebb játékosa Szabó Nóra, a legjobb védő Sebestyén Réka lett.

Felnőtt csapatunk idén is megmérettette magát a hagyományos Komló Kupán, ahol egy másodosztályú csapat ellen is helytállt. Ez a torna, valamint a számtalan edzőmeccs remek felkészülés volt a Hepp kupában való indulásunkhoz. Az amatőr egyesületek számára kiirt kupában ugyan az Nb1/A csoportos játékosokkal kiálló PINKK SE csapatától (PINKK PÉCSI 424 második csapat) vereséget szenvedtünk, de megmutatták játékosaink, hogy megütik, sőt néha át is lépik a másodosztály szintjét.

A regionális női felnőtt bajnokság októberi kezdetével megkezdtük bajnoki szezonunkat is, egy új játékossal kiegészülve (Páncél Tímea ekkor csatlakozott hozzánk). Az alapszakaszban magabiztosan vertük oda-visszavágón a Mágusok Egyesületét és a Gyakorló DSE csapatát. Szekszárdon ugyan vereséget szenvedtünk, de ezt hazai pályán ki tudtuk javítani. A PVSK csapatát – idegenben – hosszabbításban sikerült legyőznünk, de nem bírtunk hazai pályán az Iványi Dalma vezette csapattal. Nagy csalódottság volt azonban a Petőfi SE ellen elszenvedett kettő vereség az alapszakasz végeztével. A rájátszás során már szépen meneteltünk. Három győzelemmel és egy vereséggel zártunk, így a második helyet szereztük meg.

Összességében tehát ezüstérmet szereztünk, 14-ből 9 mérkőzést megnyerve.

A bajnokságban 969 pontot dobtunk (69,21) és 831 pontot kaptunk (59,35). A rájátszásban 255 pontot dobtunk (63,7) és 244 pontot kaptunk (61).
A csapatban a legponterősebb játékos – egyébként a bajnokság egészét tekintve a második legtöbb pontot dobó – Czukor-Mészáros Anett lett 203 ponttal (18.45).
A felnőtt csapat legértékesebb játékosa szintén Czukor-Mészáros Anett, a legjobb felnőtt védő pedig a csapat kapitánya, Román Réka lett.
A bajnokság egészét tekintve Kakócz Kata a második legtöbb triplát dobta, büntetők tekintetében pedig a mezőny legjobbja volt!
Azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a bajnokság összes játékosát tekintve a legjobb 15-ben 5 játékosunk is benne volt (Czukor-Mészáros Anett, Kakócz Kata, Páncél Timea, Klonfár Dóra és Balázs Regina), és a tripladobók között is 3 játékosunk volt ott a top 10-ben (Kakócz Kata, Páncél Timea és Klonfár Dóra).
Elmondhatjuk, hogy Czukor János vezetőedző és segítője Mituk Erika remekül felkészítette a csapatot, így egy sikeres szezonon vagyunk túl, sőt egy sikeres folyamatnak a részesei lehetettünk csapatszinten és egyénileg is, hiszen 2015-ben és 2016-ban is mi adtuk Baranya megye legjobb amatőr kosárlabdázóját, ami a közös munkánk elismerése.

Ezüstérmes csapatunk tagjai:

Perleczky Boglárka, Balázs Regina, Baksai Vivien, Román Réka csapatkapitány, Csertán Csenge, Czukor-Mészáros Anett, Szabó Nóra, Móczár Dorottya, Kakócz Kata, Klonfár Dóra, Meszarics Réka, Szabó Nikolett, Földesi Lili, Miltner Szandra, Pánczél Tímea, Fóris Fanni, Sebestyén Réka.
A pályán elért sikerek mellett büszkék lehetünk a lányok tanulmányi és magánéletben elért eredményeire is. Sokan munka, család és egyetem mellett dolgozták végig a szezont, mely miatt teljesítményük még inkább felértékelődik.

Továbbá sikereink kulcsa, a jó háttér biztosítása is zökkenőmentes volt. Szakosztályunk vezetőjétől dr. Falusyné Nagy Ildikótól, Pap Gergelytől mint technikai munkatárstól, valamint az egyesületet működtető Komló Sport Kft. vezetőjétől, Szigeti Szabolcstól is minden segítséget megkaptunk. Végül, de nem utolsósorban köszönjük a lelkes és egyre nagyobb számú szurkolóinknak a buzdítást!

 

Czukor János  –  Komló Sport Kft. Kosárlabda Szakosztály vezetőedző