A balul sikerült NB III-as szezont hátrahagyva, tiszta lappal vág neki a megyebajnoki küzdelmeknek labdarúgócsapatunk.

Június 12-én kezdi meg együttesünk a felkészülést az augusztusi bajnoki rajtra. A nyár elején jelentős változások történtek a keretben. Egy tucat játékos távozott, közel ennyi érkezése várható. Az már biztos, hogy új szakmai stáb irányítja a csapatot. Vezetőedzőnk Balázs Péter lesz. A pécsi Leőwey Gimnázium testnevelőjeként dolgozó mester munkáját a jól ismert egykori komlói futballista, Méhn Zsolt fogja segíteni.

A klub facebook-oldalán tette közzé az érkező labdarúgók listáját, akik között jól ismert nevek is vannak. Ezek szerint Vass László (Szászvár), Korbuly Ákos, Gelencsér Gergő, Kis-Varga Attila (mind Pécsvárad), Kolat Krisztián, Miltner Szabolcs, Fülöp András (mind PVSK) már a kék-fehérek játékosának mondható.

Próbajátékon vesz részt Katona Roland (Hímesháza), Farkas Krisztián (PEAC) és a két tehetséges komlói ifista, Szolnoki Martin, illetve Stemler Ronnie. Természetesen az ificsapatból kiöregedett játékosok is megkapják a lehetőséget a bizonyításra.

A vezetés tárgyalásokat folytat Jukics Patrikkal (PVSK), Krapecz Balázzsal (PMFC), Dargó Dáviddal (PEAC), Edouard Ndjodo-val (PVSK).

A tavalyi keretből Herbert Roland, Lackó Attila, Németh Tamás, Habi Benjamin, Bolboaca Sergiu, Szászfai Dominik, Biró Csaba, Herbert Richárd tagja még a keretnek.
A Bányász júliusban három edzőmérkőzésen is pályára lép, ezek mindegyikét idegenben játssza. 07.22. – 10:00 – Majos – Komló, 07.26. – 18:00 – Hosszúhetény – Komló, 07.29. – nincs még időpont – Siklós – Komló. Augusztus 2-án már tétmérkőzés is szerepel a programban. Magyar Kupa-találkozó vár a formálódó csapatra.

A bajnokság augusztus 12-13-i hétvégén kezdődik.