Megkezdődik a fesztiváldömping városunkban. Csütörtökön harmadízben nyitja meg kapuit a Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

Óriási az érdeklődés az amatőr színjátszók komlói versenyprogramja iránt. Fajcsi Ferenc, a Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT házigazdája a fesztivál előestéjén arról számolt be, hogy az előzetes regisztrációk alapján a kamaraprogramban szereplő előadásokra gyakorlatilag elfogyott minden hely.

Kicsit jobb a helyzet a nagyszínpadi produkciók esetében. Bár a Súgólyuk pénteki előadására – a Furcsa pár lesz műsoron -, valamint a Soma Színtársulat vasárnapi Hyppolit, a lakáj című darabjára valamennyi ülőhely elkelt. Viszont a többi nagyszínpadi előadásra még van hely: a nézőtéri helyek 2/3-a fogyott el eddig.

Fajcsi Ferenc ugyanakkor elmondta, hogy érdemes az előadások előtt érdeklődni a színház jegypénztáránál. A korábban regisztráltak távolmaradása esetén az üres helyeket feltöltik a nézőtéri ügyelők.

A csütörtöki program:

13:00 Muzeális Gyűjtemény – „31 év a Szkéné Színházban…” dokumentumok Regős János archívumából.

15:00 Színház-és hangversenyterem: Baltazár Színház, Budapest „Nézzünk bizakodva a jövőbe!”

18:00 „48-as” tér A III. Komlói Amatőr Színházi Találkozó megnyitója Megnyitja: Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a KASZT fővédnöke

19:00 Színház-és hangversenyterem: Szabad Színház, Székesfehérvár – “Fél élet”

21:00 Színház-és hangversenyterem: Deszka Színház, Deszk – “Csend élet”

22:00 OFF-program  40+ zenekar koncertje

A fesztivál valamennyi programja ingyenes.