Gy. Németh Erzsébet, a DK országos elnökségének tagja tartott lakossági fórumot Komlón.

Hiába várták Gyurcsány Ferencet; a megbetegedett DK-elnök helyett Gy.Németh Erzsébet országos elnökségi tag találkozott a párt szimpatizánsaival Komlón.

A politikus bevezetőjében az országos állapotokról, az elvándorlásról, a nyugdíjasok nehéz helyzetéről, az egészségügy visszafejlődéséről beszélt a mintegy másfélszáz érdeklődőnek a Komlói Színházban rendezett fórumon.

Megjegyezte: a közhangulatra jellemző fásultság megszüntetése a kormányváltáson múlik, de ehhez az kell, hogy az ellenzéki erők tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy ott kiderüljön, kik hajlandók az együttműködésre. Hozzátette, hogy az ellenzékiek viszonya most jobb, mint az korábban volt. Megemlítette Gyurcsány Ferenc Botka Lászlóhoz írt „pünkösdi” levelét, melyben a DK-elnök szintén az együttműködés lehetőségét kínálja fel az MSZP elnökének.

Gy. Németh Erzsébet a választásokkal kapcsolatban rámutatott, hogy a hangsúly az egyéni választó kerületek eredményein van. Jó szerepléssel meg lehet szerezni a többséget a 199 fős Parlamentben. Felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy a kampányidőszak tétje sarkítva nem más, mint „Orbán vagy Európa.”  Ahol Európa jelenti a jobb életet, a biztonságot, a jövőt.

Gy. Németh Erzsébet érintette a DK „Sokak Magyarországa”elnevezésű programját, amelynek négy pillérét a bérek, a nyugdíj, az egészségügy és az oktatás témaköre képezi.

A lakossági fórum nem sajtó nyilvános részében a résztvevők kérdéseket tehettek fel Gy. Németh Erzsébetnek.

Nagy Ferenc, a DK vezető megyei politikusa tolmácsolta Gyurcsány Ferenc ígéretét, mely szerint a DK elnöke szeptemberi kampánykörútjának első állomása Komló lesz.