Az óvoda alapítványa, a Zöldike Alapítvány 2016 őszén a Duna – Dráva Cement Kft. “Zöld Megoldás” pályázatán vett rész, amelyen 1 millió forintos forráshoz jutott, amiből megalkották a Csodakertet.

Korábbi írásunkban a nyertes pályázatról, valamint a megvalósítás első lépcsőfokairól esett szó. Június elején a hunyadi ovisok birtokba vehették udvaruk új, korszerű elemeit, játékait. Az óvoda Zöldike Alapítvány „Csodakert” fantázianevű projektje a környezettudatos nevelést helyezi előtérbe a már megkezdett zöld törekvések továbbfejlesztésével. Az ovisok tánccal, énekkel ünnepelték az új köntösbe öltözött udvarukat.

Guth Zoltán, a Duna – Dráva Cement Kft.  kommunikációs vezetője is örömét fejezte ki a sikeres beruházás kapcsán. Kiemelte, nem csak hogy új eszközök érkeztek – mint például a nap-vitorlás közösségi tér – hanem a régi elemek is újra lettek mázolva az óvoda udvarán. Hozzátette; a pénzt igaz mi adtuk, de Komló városa – az önkormányzat, Városgondokság, önkéntesek – közösségi összefogása révén is segítette a projekt elkészültét.

Tillinger Zsófia tagóvoda-vezető külön felhívta a figyelmet a kiskertekre, amelyet az ovisok maguk gondoznak. Ez is hozzásegíti a gyerekeket az óvónők pozitív példáján keresztül a környezettudatos szemlélethez.

Polics József polgármester az átadón elmondta; a szükséges munkálatoknál – kertészeti, építészeti – segítette a beruházást Komló Város Önkormányzata. Eddig is egy csodálatos környezetben fekvő területről beszélhettünk, de most még zöldebb lett az új ismeretterjesztő, pihentető eszközökkel és virágokkal, növényekkel felvértezett udvar.