Két első- és egy második helyezés mellett különdíjat is kiérdemeltek a komlóiak a NeRok nemzetiségi Ki mit tud?-jának döntőjén. Fotó: NeRok (facebook)

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola interaktív nagyterme adott otthont a NeRok nemzetiségi Ki mit tud?-nak. A megmérettetésen a komlói és a pécsi elődöntőből továbbjutott 15 produkció versengett egymással három kategóriában. A finálé szép komlói sikereket hozott. Gelencsér Balázs, a Kenderföld-Somági Általános Iskola tanulója megosztott első díjat vehetett át vers- és prózamondó kategóriában, míg iskolatársa Tolnai Liza a dobogó második fokára állhatott fel.

Tánc kategóriában a Komlói Fekete Láng Tánccsoport és a Chache Rom zenekar végzett az élen. A Komlói EGYMI tanulója, Orsós Patrik cigány (roma) énekek előadásával különdíjat vehetett át a zsűritől (felkészítő tanár: Hír Szilvia).
A döntő végeredménye az alábbiak szerint alakult ki:

Vers- és prózamondás kategóriában:
1. (megosztva): Gelencsér Balázs (a produkció címe: Der Riese und der Schneider; intézmény: Kenderföld-Somági Általános Iskola, Komló; felkészítő tanár: Sáfrán Éva) és Oláh Viktor (a produkció címe: A Nap és a Hold története; intézmény: Szalántai Általános Iskola; felkészítő tanár: Petrovics János)
2. Tolnai Liza (a produkció címe: Der hungrige Fuchs; intézmény: Kenderföld-Somági Általános Iskola, Komló; felkészítő tanár: Gáspár-Theisz Bettina).

Tánc kategóriában:
1. Komlói Fekete Láng Tánccsoport és a Chache Rom zenekar (a produkció címe: Élőzenés bemutató; felkészítő tanár: Orsós Ferenc)
Zene kategóriában:
1. Gilvánfai Tanoda trió (a produkció címe: Cigányzene; felkészítő tanár: Orsós Edit).

Komlóról résztvevője volt még a döntőnek: Hegyközi Enikő ( Kenderföld-Somági Általános Iskola, Komló; felkészítő tanár: dr. Csörnyei-Róna Ágnes). Kenderföld-Somági Általános Iskola Német Nemzetiségi Tánccsoport (a produkció címe: Baranyai táncok; felkészítő tanár: Barkáné György Ágota).