Messzire kellene visszamenni az évkönyvekben, hogy olyan gyenge szerepléssel találkozzunk a Komlói Bányász labdarúgóinál, mint amilyet a 2009/2010-es bajnoki évben produkált a csapat.

A lejátszott 26 meccsből 5-5 volt a győzelem és a döntetlen, 16 találkozó pedig vereséggel zárult. A csapat 30 gólt lőtt, s majdnem kétszer annyit, 55-öt  kapott. Mindez 20 pontra volt elegendő, melyből 12-t az őszi, 8-at pedig a tavaszi szezonban szereztek. Ezek a számok pedig azt eredményezték, hogy a szebb napokat is látott KBSK az NB III. Dráva-csoportjában mindössze egyetlen csapatot tudott megelőzni, vagyis az utolsó előtti helyen végzett.

Nagyobb reményekkel indult a bajnokságnak a Schuszter (képünkön középen) vezette gárda (Fotó: Péter Szabó Zoltán)
Nagyobb reményekkel indult a bajnokságnak a Schuszter (képünkön középen) vezette gárda (Fotó: Péter Szabó Zoltán)

Akik kicsit is ismerik az egyesület anyagi helyzetét, már előre sejthették, hogy nem lesz  könnyű a 2009/2010-es bajnoki esztendő. Menet közben aztán kiderült: a helyzet még annál is rosszabb, mint amire számítottunk. Bizonyára nem véletlen, hogy néhány mérkőzés után távozott a csapattól Schuszter Roland, akit Gyurina József követett a kispadon, majd tavasszal már Katona Mihály volt az edző. Folyamatosak voltak és egyre súlyosbodtak a szakosztályt (is) érintő anyagi gondok, melyek óhatatlanul kihatottak a játékosok teljesítményére. Nem tett jót a csapatnak az sem, hogy az egyesület vezetésében bekövetkezett változás utáni kft-vé alakulásról keveset tudtak a játékosok, és ők azután sem éreztek semmiféle változást – hacsak azt nem, hogy teljesen magukra maradtak.

Ilyen háttérrel valóban nem várhattunk csodákat a labdarúgóktól, akik azért egy kisebbfajta csodával mégis előrukkoltak. A gyengécske bajnoki szereplés ellenére ugyanis felkerültek a Magyar Kupa főtáblájára, így az augusztusi folytatásban már magasabb osztályú ellenfelekkel kell mérkőzniük. 

Hogy ezeken a találkozókon – és a bajnoki meccseken – kik alkotják majd a Komlói Bányász csapatát, az ma még elég bizonytalan. Egyelőre annyit tudni, hogy a 36 éves Seemayer Gábor (aki egyébként 7 ősszel lőtt gólja mellé tavasszal egyet sem szerzett, de így is házi gólkirály volt, megelőzve a védő létére 6 gólig jutott Győrit) biztosan nem lesz ott a többiek között, de ennél többet most még senki sem tudott mondani.

Arról, hogy a KBSK vállalja-e a következő bajnoki évben is az NB III-as szereplést, mára dönteni kell – ott ugyanis a nevezési határidő július 2-a.