Komló első érettségizői találkoztak a hétvégén. A 60 éves jubileumon Polics József polgármester is köszöntötte az egykori nebulókat.

Tudnak miről mesélni a hatvan évvel ezelőtt végzett első gimnazistáink. A Belvárosi Általános Iskolában (ma Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola) 1953. szeptember 1-jén kezdték meg a középiskolát az Állami Általános Gimnázium első évfolyamán, ahogy akkor az szokás volt, egy fiú és egy lányosztályban.

Az 1954-es tanévben átmenetileg a Szakmunkásképző Iskola mögötti fabarakkokban tanultak. Egy évvel később a Fürst Sándor úti, az akkori Kökönyös-Keleti Iskola fogadta be őket (ma Bányász utca, Gagarin Iskola). A tanítás az épület alsó folyosóján lévő termekben zajlott, egészen 1957 júniusáig. Itt érték meg a ballagást és az érettségi vizsgákat. Újabb költözés már nem érintette a „hatvanasokat”, hiszen a Gorkij utcai épületbe csak 1957 szeptemberétől járhattak a „kunbélások”.

A város első érettségizőit az idei különleges alkalmon Polics József polgármester is köszöntötte, majd együtt idézték fel a legszebb iskolaéveket, beszélték meg Komló aktuális oktatási trendjét. Megemlékeztek oktatóikról, akik között nagy formátumú tanáregyéniségek is megfordultak. A maiak számára is jól csenghet Pécsi Géza, Csontos Sándor és Dombi Lajos neve.

A jubilálók elmondása szerint már hagyomány, hogy nemcsak a kerek évfordulókon, hanem minden évben találkoznak egymással.