Az Altáró emlékhely avatása után a Hotel Béke Sziget sörkertjében folytatódott Komló és környéke bányaipari dolgozóinak kilencedik hagyományápoló találkozója. A bányászok mellett a kohászok és az erdészek képviselői – ahogy Selmecbányán annak idején rögzítették – együtt ünnepeltek a kollégákkal.

A színpadon az erdész-, kohász- és bányász szakma képviselői mutatkoztak be az egybegyűlteknek. A vendégek köszöntését követően Kincses Miklós okleveles erdész, a Mecsekerdő Zrt. munkatársa; a kohászok képviseletében, Józsa Róbert, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya Dunaújvárosi Szervezete vezetője, a bányászok képviselőjeként Pozsár Sándor, a KŐKA Kft. komlói bányaüzemének vezetője beszélt szakmájuk aktuális helyzetéről. A rendezvényen közreműködött a Főnix Kamarakórus, New Generation, a Vasasi Bányász Szív Dalkör.

A bányászok 9. komlói találkozójának záró felvonására a Városház téri Márka-csille emlékhelyen került sor, ahol Vass Dénes, nyugalmazott bányamérnök mondott zárszót. A rendezvény a 9-es számú fáklya fellobbanásával, és az elhunyt bányászok márkáinak elhelyezésével zárult.