Rekordot döntöttek a Richter Egészségváros szűrőnapján a komlóiak.  A résztvevők által kiérdemelt 9 millió 304.400 forintos támogatás a legmagasabb a 2009 óta rendezett program elindítása óta.

Rekord született Komlón! A kilencedik éve tartó rendezvénysorozaton még soha ennyi adomány nem gyűlt össze, mint most! A komlói lakosság rendkívül aktív szerepvállalásának köszönhetően 9.304.400 forintot adtak át a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központnak, melyet tüdőszűrő berendezésének felújítására fordítanak.

Már az „egészségséta” résztvevőinek száma sejttette, hogy rekord közeli eredmény születhet a Richter Egészségváros komlói állomásán. A kórháztól az Eszperantó térig sétáló menetben – szerény számítás szerint is – mintegy 1400 fő vett részt. A menetet dr.Tánczos Frigyes Attila,  a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ főigazgatója, Polics József polgármester, dr.Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője, kultúráért felelős államtitkár vezette.

A szűrőállomásokon szintén rekordokat döntögettek a résztvevők; mint elhangzott a véradók száma (137 fő) például jóval meghaladta a korábban regisztrált 90 fős csúcsot. A sorban állást is vállalva, sokan keresték fel szűrőhelyszíneket. Többek között prosztata-szűrés, csontritkulás-vizsgálat, vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, érszűkület vizsgálat, különböző tanácsadások közül „választhattak” a résztvevők. Vérnyomást 900 fő méretett, 850-en vércukormérés, 314-en csontsűrűség mérésen vettek részt.

A program helyszínein a komlóiak és a környező településről érkezettek találkozhattak népszerű közéleti személyiségekkel, így Jaksity Katával, Krizsó Szilviával, Béres Alexandrával, Nagy Tímeával, Jakupcsek Gabriellával, Rácz Zsuzsával, Katus Attilával – akik egy-egy közérdeklődésre számot tartó témakörben vezettek beszélgetést, gyakorlati tanácsadást. A nap házigazdája Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető volt, sztárvendégeként Wolf Kati lépett a nagyszínpadra.

A jelképes 9,3 milliós csekk átadásakor Igazság Arnold, a Richter Gedeon Nyrt. osztályvezető-helyettese hangsúlyozta, eredményével Komló felkerült a Richter térképére. Köszönet ezért a szűrések lebonyolítóinak – mondta.

Dr.Tánczos Frigyes Attila főigazgató az adomány átvételekor köszönetet mondott a résztvevőknek és az egészségcentrum dolgozóinak. „Megmutattuk, hogy Komló másabb, mint az ország többi kisvárosa: összetartó, egy célért tud küzdeni és az egészség számára rendkívül fontos. Köszönjük Komló, köszönjük fiatalok, idősek, külön köszönet a „Richter”-nek, hogy ezt a lehetőséget biztosította számunkra – mondta a főigazgató.

Polics József polgármester:„Gratuláció és köszönet a komlóiaknak, bebizonyítottuk, hogy Komlón egy megfelelő célért össze tudnak fogni az emberek, ha a hétköznapokon ugyanígy teszünk, akkor Komló még szebb, még jobb lesz. Köszönet a Richternek, a lehetőségért, amivel ma éltek a komlóiak.”