Az Európai Akusztikai Egyesület Európa-szerte meghirdetett „Környezetem hangjai” című pályázatán ért el kimagasló sikert az EFAMI képzőművészeti csoportjának fiatal tehetsége. Mester Hanna pályamunkájával képviselheti Magyarországot az európai döntőben.

Az Európai Akusztikai Egyesület pályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet a kontinensünkre jellemző hangokra, zajokra. Mint mondják: vegyük észre, hogy kontinensünknek nemcsak „látképe”, hanem „hangképe” is van.

A pályázók – rajzokon, festményeken stb. – mutathatták be élőhelyük, környezetük hangzásvilágát és zajkörnyezetét.

A magyarországi versenyt az Optikai Akusztikai Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület koordinálta. A zsűri értékelése alapján Mester Hanna, az EFAMI 10 éves növendéke, a Gagarin Iskola negyedikese több száz pályamunka közül ért el második helyezést, amivel bejutott az európai döntőbe.

„Az én rajzom egy széncinegét ábrázol, ezzel az erdő hangjait – például a madarak tavaszhívó énekét – szerettem volna megrajzolni” – írta a pályamunkája hátuljára Seregné Deák Róza tanítványa, akinek sikerét növeli, hogy negyedikesként végzett az általános iskola nyolc osztályát átfogó kategóriában a második helyen.