Internetes szavazás jóvoltából egy tonnányi prémium minőségű kutya- és macskatáphoz, illetve állatalomhoz jutott a Komlói Állatvédő Egyesület.

Az adomány ünnepélyes átadására a Mecsekjánosi határában található ebrendészeti telepen került sor. Az 500 kg Fedor szuper prémium minőségű kutya- és macskatápot, illetve 500 kg MiscanTo állatalmot Kurt Gasper, az ötletgazda, a Fedor  Állateledelt is gyártó Gasper Group tulajdonosa és Krisztina Eder, a Fedor Állateledel kizárólagos magyarországi képviselője, a MiscanTo tukajdonosa adta át – Polics József polgármester jelenlétében – a Komlói Állatvédő Egyesület képviselőinek.

A tonnányi prémium minőségű táp és alom az “Állatok az állatokért” projekt jóvoltából, egy adományakció során került Komlóra. Ez annak az áprilisi internetes szavazásnak köszönhető, amelyen a Komlói Állatvédő Egyesület szimpatizánsai, támogatói voltak a legaktívabbak.

Az átadáson Polics József rámutatott, az adomány nem érkezhetett volna Komlóra, ha nincs a Komlói Állatvédő Egyesület. Hozzátette: a társadalom értékmérője egyrészt az, miként bánunk embertársainkkal, másrészt, hogy miként gondoskodunk az állatokról. Komló önkormányzata megmutatta, hogy ezt a kérdést fontosnak találja, hogy egy olyan telepet hozott létre, mely a teljes Komlói Járás ellátását biztosítja.

Polics József utalt a komlói állatvédőkkel folytatott egyeztetésre, melynek során elhangzott kérések teljesítése érdekében – a törvényes keretek betartása mellett – erősíteni fogják az ebrendészeti telep üzemeltetője, a Városgondnokság és a fennmaradásért napi küzdelmet folytató komlói egyesület közötti párbeszédet.

A Komlói Állatvédő Egyesület aktivistái elmondták, hogy az adomány nem csak a “gyepmesteri telepen” található állatokhoz jut el, hanem a még gazdásítás előtt álló, illetve a nehéz körülmények között élő örökbefogadók által gondozott kisállatokhoz is.

Krisztina Edertől származó információ szerint, előreláthatólag októberig zajlik majd a fennt említett a szavazási akció, jelenleg a májusi eredményt várják. A már nyertes menhelyek a következő szavazáson nem vesznek rész, kétszer egymás után nem nyerhetnek. Ezzel több menhely juthat országszerte adományhoz.

*     *     *     A Kurt Gasper által létrehozott project célja, hogy a rászoruló állatokon segítsen az egész világon. Ezért egy olyan rendszert dolgozott ki, aminek segítségével ingyen és bérmentve is hozzá lehet jutni a termékekhez. Cél az is, hogy minél több szervezet csatlakozzon a projekthez, aki addigi munkájával méltó arra. Így került szem elé a Komlói Állatvédő Egyesület is, amely nagy energiát fektet be a begyűjtött kóbor, gazdátlanul hagyott állatok ellátásába, rehabilitálásába, amíg nem tudják gazdásítani őket.