Érmes helyezésekkel zárták a Delfin Kupát a Hélix fiatal úszói.

A Mini Hélix kis versenyzői a múlt hétvégén Pécsett vettek részt a 41. ANK Delfin kupa úszóversenyen. Az egyesület versenyről versenyre egyre nagyobb létszámmal indul a megmérettetéseken, ezúttal egy 12 fős csapattal, melyből ismét 3 kis versenyzőt avattak, akik életük első versenyén álltak rajtkőre. Név szerint: Benczes Bianka, Erdei Rajmund és Lőrincz Dominik, aki rögtön egy ezüstéremmel tette emlékezetessé élete első úszóversenyét 25m hátúszásban.

Somogyi Véda a legkisebb korosztályban (2011) 25m háton állhatott rajthoz és gyönyörű szép úszással csapott célba. Veres Márk (2010) még friss versenyzőnek számít csapatunkban. Alig egy hónapja még csak hátúszásban indult a Hélix Kupán, a hétvégén viszont már mellúszásban is rajthoz állhatott.

2010-es korosztályban érte el a legelőkelőbb helyezéseket a csapat. Itt Fáskerti Izabella egy bronz- és egy ezüstéremmel lett gazdagabb, míg Szedlák Noé ugyanebben a korosztályban mind a 4 versenyszámában dobogóra állhatott, így 2 bronz, egy ezüst és egy aranyérmet akaszthattak úszónk nyakába.

Rutinosabb úszóinknak már igencsak komoly mezőnnyel kellett versenybe szállni. Balla Vivien, Kulcsár Vanda, Szomor Eszter, Nagy Jáde és Turner Levente hatalmas egyéni csúcsokat úsztak, versenyről versenyre tornázzák fel magukat az élmezőnybe. A szorgalom és a sok-sok edzésmunka hamarosan meghozza a dobogós helyezéseket, utóbb említett versenyzőink számára is.