Az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci program célja a 15-24 éves fiatalok – akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak – munkaerőpiacra való belépésének segítése személyre szabott szolgáltatásokkal és támogatásokkal a konvergencia-régiókban. A fiatalok bevonását követően a foglalkoztatási szolgálatnak meghatározott időn belül valamilyen konkrét lehetőséget kell felajánlani az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat-szerzésre, vagy a tanulásra. A fiatalok számára országosan egységesen a járási/kerületi hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak az Ifjúsági Garancia Rendszerébe való belépési pontként.

Célcsoport: a 25 év alatti (betöltött 15 év és még nem betöltött 25 év közötti) sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok.

A bevonási feltételeknek a bevonás időpontjában kell fennállnia.

A járási/kerületi hivatal és a fiatal közös elképzelése alapján kerül sor a közös lépéseket tartalmazó Ifjúsági Garancia megállapodás aláírására, ebben a dokumentumban rögzítik az elérendő cél érdekében eltervezetteket és a vállalt kötelezettségeket.  A résztvevő és a járási/kerületi hivatal, annak érdekében, hogy a fiatalnak tett ajánlat megvalósulhasson, s ez által a munkaerő-piaci integráció is mihamarabb bekövetkezzen, további támogatásokban (például támogatott képzésben, támogatott foglalkoztatásban, vállalkozóvá válási támogatásban, munkába járás támogatásában, lakhatási támogatásban) és azok megvalósítását elősegítő szolgáltatásokban is megállapodhatnak. Ezek támogatása az Ifjúsági Garancia munkaerőpiaci programból lehetséges.

A program további részleteit IDE KATTINTVA érheti el!