Alsószentmártont követően Komlón is megrendezték a Gandhi Gimnázium által fenntartott Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ országos nemzetiségi Ki mit tud? vetélkedőjének elődöntőjét.

A komlói elődöntőn Virág Bertalan, a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megnyitójában a résztvevőkhöz intézett szavai között megjegyezte: “Nagyon fontos, hogy meg tudjuk mutatni azokat az értékeket amiket magunkban hordozunk, amit a családunktól, vagy a közösségünktől tanulunk. Azokat szeretnénk átadni az utókornak is.  A Ki, mit tud?- jó alkalom erre, hogy tovább vigyétek ezeket az értékeket.

A résztvevők tánc és zene, valamint vers- és prózamondó kategóriában álltak színpadra. A zsűri döntése alapján utóbbiban három kenderföldi diák jutott a döntőbe: 1. Gelencsér Balázs 2. Tolnai Liza (Kenderföld-Somág) 3. Hegyközi Enikő (Kenderföld-Somág)

A táncos kategóriában a Komlói Fekete Láng Táncegyüttes és a Chace Rom együttes jutott elsőként a pécsi döntőbe, második a decsi Kék Ibolya Tánccsoport, a harmadik helyen a Kenderföld-Somági Általános iskola Német Nemzetiségi Csoportja végzett.

Az említett fellépők valamennyien résztvevői lehetnek a vetélkedősorozat fináléjának, melynek ideje és helyszíne: május 30. (kedd) 13 óra, Pécs, Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola interaktív nagyterme.