Komlón is elballagtak a középiskolások a hétvégén. Először a Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma két intézményének – közismertebb nevén „501” és „Kazinczy” – diákjai, rákövetkező napon a Nagy László Gimnázium tanulói vettek búcsút iskolájuktól.

„501”

A kökönyösi szakközépiskolában az eső miatt az ebédlőben megtartott műsorral, beszéddel búcsúztatták végzőseiket. Kovács Balázs Károly igazgató ünnepi gondolataival engedte útra egykori tanítványaikat.  Elvesztünk 102 tanulót, de a tablókról visszamosolyogtok ránk. Emlékeiteket és eredményeitek – kitűnő sport és tanulmányi eredmények, oklevelek, kupák, kiváló munkadarabok, a rendezvényeken készült vidám képek, a köztünk terjedő városi legendák a zajos sikerek, vagy a csendes, szorgalmas munkák – örökre megőrizzük és melegséggel gondolunk rájuk – összegezte az intézményvezető.

A ballagási műsor cigány folklórból merített zenés előadással, és az oklevelek átadásával folytatódott.

A ballagási műsor a cigány folklórt megelevenítő zenés előadással, majd elismerő oklevelek átadásával folytatódott.

Teljesítménye alapján polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át: Hauptmann Gábor – kiváló tanulmányi eredményéért, gyakorlati-, közösségi munkájáért, kiemelkedő sportteljesítményéért, Lusek Zsófia – tanulmányi munkájáért, versenyszerepléseiért, közösségi munkájáért, Nagy Richárd – kitűnő tanulmányi eredményéért, gyakorlati munkájáért, Pálóczi Gábor – tanulmányi és gyakorlati munkájáért, Papp Szabolcs Szé/12/2 – kiváló sportteljesítményéért.

„Kazinczy”

A szilvási városrész diákjai is maguk mögött hagyták szeretett iskolájukat. Jankóné Borostyán Gabriella igazgatóhelyettes a nosztalgia hangján szólt a megjelentekhez. Megjegyezte: „minden teremhez, tanárhoz, diáktársatokhoz egy-egy emlék fűződik. Az itt töltött évek összekötnek bennünket. A közösen átélt pillanatok, az átizgult próba érettségik, az osztálykirándulások, a Kazinczy Napok, az egészségmodul, bemutatkozó estek iskolai műsorai, amelyeknek mindig lelkes szereplői voltatok.”

 

Lukács Ádám  12. A kitűnő tanulmányi munkájáért és kimagasló versenyeredményeiért, Matyó Milos Attila 12. A kiemelkedő tanulmányi munkájáért és versenyeredményeiért, Somogyi Dániel 12. B kimagasló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért, Mónus Evelin 12. B közösségi és kulturális tevékenységéért, Barina Boglárka 12. B közösségi munkájáért, Podhorszky Roland 12. A közösségi munkájáért, Dani András Győző 12. A versenyeredményeiért és sportteljesítményéért, Zsíri Krisztián, Horváth Zsolt 12. A sportteljesítményéért vehetett át polgármesteri elismerő oklevelet Polics Józseftől.

Nagy László Gimnázium

Kegyes volt az időjárás a Nagy László Gimnázium ballagóihoz. Az intézmény szabadtéri rendezvényhelyszínén Vámos Ágnes igazgatónő búcsúzó gondolatai között megjegyezte: „két nagyszerű közösség, benne egytől egyig különleges, értékes emberekkel. Biztos vagyok benne, hogy valamennyien képesek lesztek saját „hajótok” kormányzására, de abban is biztos vagyok, hogy néhányatokra az élet sokkal nagyobb „hajók” navigálását, a nagyobb feladatokat is rá fogja bízni.

Az ünnepség zárásakor Polics József polgármestertől elismerő oklevelet vehetett át rendészeti képzés szakmai programjain nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Csizmás Kilián Zoltán, Gyüker Szilveszter, Szalay Róbert, Takács Ferenc a 12. A osztályból, Békefi Benjamin, Szikra Tamás, Hoffmann Bálint a 12. B osztályból közösségi munkájáért, valamint Dobos Milán 12. B osztályos a jeles tanulmányi munkájáért és sporttevékenységéért és Iváncsics Bettina 12. B osztályos tanuló a jeles tanulmányi munkájáért.