Magyar, horvát, német és cigány nemzetiség zenéiből, táncaiból láthattak, hallhattak ízelítőt Nemzetiségi Napján az érdeklődők a Városház téren.

A Szilvási Iskola Mazsorett csoportjának napindítója után Polics József polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

A városvezető a régi május 1-jéket idézte, amely identitásától függően mindenkinek mást jelent. Hangsúlyozta, hogy Komló és Magyarország példát mutat a nemzetiségi kérdésben. Megmutatja a világnak, hogy egymást tisztelve, miként tud békében élni több generáció, több nemzetiség. A rendezvény példaértékű és előremutató a mai érzékeny történelmi helyzetben, hiszen különböző nemzetiségek és generációk egy színpadon mutatják nyelvüket, kultúrájukat.

Polics József a résztvevők között köszönthette Neckartenzlingen nemrég megválasztott polgármesterét, Melanie Gollert, aki a német testvérvárosunk első embereként először jár Komlón.

A Nemzetiségek Napján a Szent Bernadett Óvoda csoportja, a Horvát Dalkör, a Fekete Láng hagyományőrző együttes és a Cace Rom zenekar, a Vladika Alex és Zvonár Alexandra táncosok, a Német Klub énekkara, a Kenderföldi-Somági Általános Iskola német nemzetiségi csoportja, a Fekedi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Nagy László Gimnázium és a Felsőszilvási Iskola Német nemzetiségű Csoportja, valamint a Kökényi Horvát nemzetiségű Tánccsoport lépett közönség elé.