Négyszázat jócskán meghaladó résztvevője volt az MSZP Komlói Szervezete által rendezett május 1-jei nosztalgia felvonulásnak Komlón. A felvonulók a hagyományos belvárosi útvonalon érték el a majálisnak otthont adó Hotel Béke Sziget kerthelyiségét.

Fúvós zene hangjaira, lufikkal, transzparensekkel „felszerelve” indult útnak idén is – az MSZP helyi szervezete és a DK komlói szimpatizánsaiból álló – a május 1-jei nosztalgiamenet a piactéri parkolóból.

A hagyományos baloldali értékeket képviselő résztvevőket a Hotel Béke Sziget kerthelyiségében rendezett majálison dr. Barbarics Ildikó, az MSZP helyi szervezetének elnöke köszöntötte. A képviselőnő – a munka ünnepén – nosztalgiával beszélt a munkahelyekről. A munkalehetőségek hiányát a vezetők számlájára írta. Egyetlen sikerként a közmunkaprogramban résztvevők magas számát említette. Úgy véli, az EU-tól származó pályázati források nem a munkahelyek teremtését segítik elő.

Dr.Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője szerint május 1-je – a munka ünnepén túl – kiállás bizonyos értékek mentén. Kiállás a munka és az EU mellett, amelyre korábban letettük voksukat – mondta. Véleménye szerint a városunkban is sokkal jobb lehetne az élet, ha az országot nem oligarchák, „tehetségtelen” politikusok vezetnék. Másrészről hozzáfűzte: a börtön nem lehet kitörési pontja egy olyan városnak, ahol szakképzett munkaerő, kiváló iskolák, megfelelő lehetőségek vannak. Ott, ahol a piac nem képes munkát teremteni, ott az, az állam feladata – mutatott rá a képviselő.

A felvonulókat kedvezményes árú üdítővel, sörrel, virslivel fogadták a szervezők.