Ismét pénzt gyűjtött a határon túli beiskolázásra a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete.

 Immár hagyományosnak mondható áprilisi program városunkban a Rákóczi Szövetség jótékonysági bálja, melyre idén április 29-én került sor a Közösségek Házában.

Dr. Hoppa József, a szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket. Bevezetőjében utalt arra, hogy szervezetük életében nagyon fontos a határon túli magyar nyelvű oktatás támogatása, s örülnek annak, hogy ezt ilyen módon is tudják népszerűsíteni.

Polics József polgármester a bál megnyitóján elmondta, hogy a határon túli magyarság sorsa városunkban ugyanazt a hatvan- nyolcvan embert érdekli, hiszen- ahogy körbenéz a teremben- mindig ugyanazokat az embereket látja. Utalt az elcsatolt területeken élők nehéz helyzetére, s arra, hogy sokszor küzdelmek árán őrizhetik csak meg magyarságukat.

A műsor igazi ráhangolódás volt a bálra. A Him Singers énekegyüttes bordalai, Vladika Alex és Zvonár Alexandra Eszter akrobatikus elemekkel átszőtt népzenére épülő tánca, s nem utolsósorban bájos egyéniségük elvarázsolta a közönséget. Egy „meglepetés előadó” is akadt a közönség soraiból, aki mély átéléssel mondta el Andróczky Lászlóné: Adósunk Európa című versét.

Az est további részének jó hangulatáról Pomázi Attila gondoskodott, aki már sokadszor ellenszolgáltatás nélkül játszott a bálon, s hogy nem akárhogy, azt bizonyítja, hogy perceken belül megtelt a tánctér.

“Összességében elégedettek vagyunk, vont mérleget a szövetség elnöke, hiszen azért egyre többen csatlakoznak felhívásunkhoz, így most 130 ezer forint gyűlt össze, s ahogy a bevezetőmben utaltam rá, ezt idén megosztjuk. Egy részét ismét a határon túli Beiratkozási Programra küldjük, de a másik része Komlón marad, mert a szakiskolában tanuló kárpátaljai diákok kapják” – összegezte a jótékonysági bál eredményét Hoppa József.

Az elnök hozzátette: “szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik pénzzel, tombolára szánt ajándékokkal, szervező munkával segítettek minket, s azt remélem, hogy e bállal elértük kettős célunkat: adni tudtunk, miközben egy jó hangulatú mulatságon lehettünk együtt barátinkkal.”