A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Komlói Szervezete – az elnökség előterjesztésével egyetértve – a térség nemrégiben megválasztott országgyűlési képviselője Polics József indításáról döntött a város polgármesteri székéért. Arról, hogy kik lesznek a képviselő-jelöltek, néhány héten belül döntenek majd. 

A helyi szervezet június 10-i közgyűlésén Polics József ismertette programját. Szerinte az a legfontosabb cél, hogy az önkormányzat minél olcsóbban működjön, a felépítése pedig minél egyszerűbb legyen, pontos felelősségi és jogkörökkel. Szemléletváltás, tervszerűség, nagyobb érdekérvényesítés nélkül nem lehet előrelépni – mondta.

A leendő polgármester-jelölt időközben aktívan dolgozik országgyűlési képviselőként. Június 10-én Szászváron, majd Magyarhertelenden tartott munkamegbeszélést a térség számos településének vezetőivel. Megerősítette, hogy a viharok, esőzések okozta károkra vonatkozó segítség-kéréseiket továbbítja az illetékesekhez, s a helyreállításhoz minden kormányzati segítséget igyekszik elérni.