Április utolsó munkanapján ülésezett a komlói képviselő-testület. A legfontosabb napirendi pontokról röviden.

A tulajdonos komlói önkormányzat felhatalmazást adott a fenntartó Pécsi Egyházmegyének, hogy a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Bernadett Tagóvoda épületét érintő építési beruházást hajtson végre. (A beruházásról korábban már írtunk – a szerk.)

A Komló Városért Alapítvány, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének, valamint a városi rendőrkapitányság, továbbá a Városgondnokság 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tárgyalták meg, és fogadták el a képviselők.

Döntött a testület pályázat belterületi utak, járdák, hidak felújítását előmozdító pályázat benyújtásáról. Siker esetén a Körtvélyesi közúti híd és a Nagyszántó utcai útcsatlakozás közötti 340 m hosszúságú szakasza, illetve a Széchenyi utcának a dávidföldi körforgalomtól induló közel 220 m hosszúságú szakasza újulhat meg.

Határozatot fogadott el a testület egyebek mellett fogorvosi körzetekről, helyi menetrend szerinti autóbusszal végzett személyszállítás pályázatának kiírásáról.