A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő általános iskola 896,32 millió forintból bővül a következő időszakban. A projektnyitó rendezvényre az iskola tornatermében került sor, szemléltetve a bővítés szükségességét.

A 80 éve működő Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola (számos más neve is volt ez idő alatt – a szerk.) 2012 óta a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegyéjéhez tartozik. Mivel helyiségei közül több nem voltak megfelelő méretű és állapotú az egyházmegye egy teljes felújítás mellett döntött.

A projektnek célja az intézmény szabályos és hatékony működéséhez szükséges bővítés és felújítás kivitelezése, továbbá a jó minőségű oktatáshoz szükséges infrastruktúra biztosítása. Ez az iskola tornatermét nagyban érinti, hiszen az eddigi – méretéből kifolyólag – nem tud eleget tenni a törvényi szabályozás által megkövetelt mindennapos testnevelés biztosításának.

Dr. Udvardy György megyéspüspök örömének adott hangot a beruházás nyitórendezvényén: „Az egyház alapvető szándéka, hogy építsen. Nem épületekben gondolkozunk ilyenkor, hanem emberekben, a jövőben. Olyan teret, olyan környezetet szeretnénk kialakítani, ahol az emberi lét méltó módon tud fejlődni, törekedni és tanulni – emelte ki a beruházással kapcsolatban az egyházmegye főpásztora.

Polics József polgármester emlékeztetett arra az 5 évvel ezelőtti időszakra, amikor az első lépéseket megtette a város, hogy Komlón gyökeret verjen a katolikus nevelés és oktatás. Öt éve döntött a képviselőtestület, hogy átadja a Kodály Iskolát az egyházmegyének fenntartásra.

A polgármester hangsúlyozta: az intézmény a fejlődés útjára léphet. Szülők, gyermekek, oktatók együtt fogják élvezni az elkészült oktatási centrum gyümölcsét. Hozzátette: köszönet mindenkinek a segítségért, aki részt vett ebben a munkában, hogy az egyházmegyének a beruházása Komlón valósuljon meg.

A beruházás során 2400 négyzetméterrel bővül az intézmény, ami 73 új helységet jelent köztük egy új és nagyobb tornacsarnokot. A projekt részeként beszerzésre kerül 1577 db berendezési tárgy, 319 db oktatási eszköz ás 230 db tornatermi eszköz.

A kivitelezés a nyáron kezdődik és várhatóan 2018 őszén ér véget.