A Magyar Vöröskereszt komlói területi szervezete az idei évben is megrendezte regionális elsősegélynyújtó versenyét.

A katasztrófavédelem által támogatott megmérettetésen 5 csapat tesztelhette tudását szimulált elsősegély nyújtási vészhelyzetben. A Közösségek Házában és az udvaron felállított 5 állomás – „ambu-baba” újjáélesztésé, elsősegélynyújtó- és vöröskereszt-teszt, a katasztrófavédelem állomása, valamint egy áramütéssel kapcsolatos feladatsor – magába foglalta a mindennapi életben elforduló élethelyzeteket.

A versenyt Polics József polgármester nyitotta meg, aki rámutatott, mennyire fontos, ha valós élethelyzetben a fiatalok tisztában vannak az életmentéshez szükséges alapvető elméleti és gyakorlati tudással. Példaként a Komlói Napok történését hozta fel, ahol a tudás, a tettrekészség életet mentett.

Hosszú Zoltánné, a Vöröskereszt helyi vezetője örömét fejezte ki, hogy a tanítási szünet ellenére is sokan eljöttek a megmérettetésre.

A dobogó első két fokára szászvári csapatok állhattak, de a dobogó harmadik fokára a komlói Kodály iskola is felfért. A verseny a megyei fordulóval folytatódik április 28-án.