Schwarcz Botond, a Hélix Sportegyesület versenyzője Duatlon Országos Bajnoki bronzérmes.

 Április 22-én Balatonbogláron megrendezésre kerülő Duatlon (futás-kerékpár-futás) versenyen három sportoló képviselte a komlói Hélix Sportegyesületet.

A csapat legfiatalabb tagja Fehér Tibor „gyermek” korcsoportban 2km futás-8km kerékpár majd újabb 1km futást követően a 67 fős mezőnyben a 30. helyezést szerezte meg.

Egyel magasabb korcsoportban a „serdülőknél” Szpatár Hannára már 3-12-1,5km-es távok vártak és egy 43 fős mezőny melyben fantasztikus futó teljesítményének köszönhetően a 21. helyen zárt. Hanna ebben az évben már több önálló futóversenyen is megcsillantotta futó tudását, amit most a duatlonban is bemutatott.

 

A nap utolsó versenyszámaként „ifjúsági” korosztályban Schwarcz Botond következhetett a közismert Sprint Távon. A két körös, 5km-es első futás majd egy gyors váltást követően Botond hatodikként kezdte meg a 20km-es kerékpáros számot, amit egy háromfős kerékpáros boly tagjaként tekert végig. Az utolsó futás 2,5km-én e hármas trió tagjai a bronzéremért küzdhettek egymással, amit Botond nem bízott a véletlenre. A bronzérmes pozícióját hamar átvette, amit végig kitartóan és elszántan meg is védett.

Botond e teljesítményével minden idők legelőkelőbb eredményét érte el a Hélix sportegyesületben, ami igazi csapatmunka volt.
A nevezett versenyzők között szerepelt még Horváth Dávid is, aki betegség miatt sajnos nem tudta vállalni az indulást.

Edzők: Fáskerti Rita, Fehér Panka, Szabó Károly és Fáskerti Gábor