Három napra a sport „fővárosává” vált a Margitsziget, a remek időt kihasználva több tízezren keresték fel a 6. Szigeti Sportvarázst. Az Európa-hírűvé vált család-, egészség- és mozgásbarát rendezvény nagyszámú vendége idén Komló sportéletének egy-egy szeletével is megismerkedhetett. 

Közel 240 sport és kulturális program, köztük sportági bemutatók, játékos vetélkedők, színpadi sportórák, sőt egy csúcsjavítás is várta az érdeklődőket a június 4. és 6. között megrendezett margitszigeti sportvarázson. A csúcsdöntés Nick Árpád erőművész nevéhez fűződik, aki fogával 6,2 tonnát – 12 sorba kötött bringóhintót, rajta 88 emberrel – húzott el tíz méter távolságra. Sokan voltak kíváncsiak az olimpiai bajnokokat – Kállai Ildikót, Wichmann Tamást, Magyar Zoltánt, Kovács „Kokó” Istvánt, Pulai Imrét, Katus Tamást – és a Fradi tehetséges, fiatal kézilabdázó lányait próbára tévő vetélkedőre is. A Szigeti Sportvarázs legnagyobb erénye ugyanakkor – a látványosságokon túl – az volt, hogy a majd’ 80 sportágat felvonultató paletta kínálatából szinte valamennyit kipróbálhattak a látogatók – legyen az rádióamatőr sport, korfball, bocsa, vagy akár nordic walking.

Szektorlabdázásban is kipróbálhatták magukat az érdeklődők
Szektorlabdázásban is kipróbálhatták magukat az érdeklődők

Idén először települések is bemutatkozhattak a nagyszabású rendezvényen. Gödöllő és Szolnok mellett – a Dunántúl képviselőjeként – Komló is megvillanthatott valamit sportéletéből. A háromnapos bemutatkozás során Betty zenés tornára hívta a fővárosiakat, de a Komló-Szilvási Sportaerobik Egyesület versenyzői, továbbá kangoosaink és tűzzsonglőreink is felléphettek a közönség előtt a három nap során. A komlói sátorrészben Fülöp Elemér és Takács Zoltán a szektorlabdázás, Bozsok Attila a dartsozás alapjaival ismertette meg az érdeklődőket. A látogatók találkozhattak a Kilvinger Bálint vezette kézilabdacsapattal és fiatal asztaliteniszezőinkkel, miközben a Komló sporttörténetéből készített film adott hátteret a látottakhoz. A rendezvény zárónapján – melyre többek között Páva Zoltán polgármester is ellátogatott – reformételek kóstolója, a Hétdomb Természetbarát Egyesület svédpályás tájékozódási bemutatója, valamint környezettudatos környezetvédelmi program is várta a komlói standon a nagyszámú érdeklődőt.