Harmadízben ad otthont városunk a Komlói Amatőr Színházi találkozónak. Az idei rendezvényen a Kárpát-medence tizenkét kimagasló, magyar nyelvű, amatőr produkciója verseng a díjakért. 

 Az eseménnyel kapcsolatban Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke nyilatkozott lapunknak:

„Az utóbbi évek tapasztalata is mutatja, hogy a kormányzat kiemelt célja a kulturális decentralizáció megvalósítása. Ennek érdekében a 2016. évi költségvetésben új előirányzatként jelentkező, a hazai kulturális fesztiválok, események támogatására fordítható forrást 2017-re az előző évi duplájára, 500 M forintra emeltük, melyből országszerte 46 fesztivál megrendezését támogatjuk.

„Külön örömömre szolgál, hogy választókerületem második legnagyobb városa Komló idén már harmadik alkalommal szervez országos színházi fesztivált. Komló lakossága ugyanis kulturális szempontból – nézőszám és a városi rendezvények számát tekintve – országos összehasonlításban az átlag felett teljesített. Egyértelműen látszik, hogy a komlóiak évről-évre többen, egyre nagyobb lelkesedéssel várják a minőségi, kulturális programokon való részvétel lehetőségét – mondta az államtitkár, majd hozzátette:

„Mindezek miatt fontosnak tartom a rendezvény költségvetésének emelését: míg 2016-ban 8 millió forinttal támogattuk, 2017-ben immár 11 millió forinttal segítjük a Komlói Amatőr Színházi Találkozót.”

 

Lapzártánkat követően tartották az idei KASZT sajtótájékoztatóját, melyen dr.Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, a KASZT fővédnöke; Polics József polgármester, a KASZT védnöke és Pataki András fesztiváligazgató mellett Fajcsi Ferenc, a Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT házigazdája ismertette a fesztivál részleteit. Az ott elhangzottakkal következő számunkban foglalkozunk.