Virágvásár, könyvbemutató, fesztivál sajtótájékoztatója, jubileumi ünnepség, kézilabda-mérkőzés – egyebek mellett a hét közéleti programja Komlón.

Virágvásár (április 22. szombat) – A „Virágos Komló 2017”mozgalom első virágvásárára április 22-án kerül sor.  A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is három alkalommal rendeznek virágvásárt Komlón. Fóris Zoltán, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke elmondta, a helyszín a már bevált Vásárcsarnok melletti rendőrségi parkoló lesz. Április 22. után május 6-án (anyák napja előtti nap) és május 20-án tartanak még virágvásárt.

Könyvbemutató – április 21-én 16 órakor Komlón, a Nemzetiségek Házában (a volt Német Klub) tart könyvbemutatót Ladányi András, a Bányamunkás című lap egykori főszerkesztője.

A Tisztelet Komlónak Egyesület és a Járadékos Bányászok Szakszervezete által szervezett rendezvényen mutatja legújabb könyvét Ladányi András. A könyvnek komlói vonatkozása, hogy a magyarországi bányászatot feldolgozó mű egyik fejezetét Varga Péter nyugalmazott bányatechnikus jegyezte. A rendezvényen a könyv megvásárlására is lehetőség nyílik, melyet Ladányi András a helyszínen dedikál.

Jubileum- április 21-én tartja fennállásának 50 éves évfordulójára rendezett műsorát a Gagarin Iskola. Az intézmény április 12-én látványos tornagyakorlatokkal kezdte az ünneplést a Városház téren.

KASZT – Április 21-én, a Komlói Színház ad otthont a 3. Komlói Amatőr Színházi Találkozó hivatalos sajtótájékoztatójának. Az eseményen dr.Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, kultúráért felelős államtitkár, a KASZT fővédnöke; Pataki András fesztiváligazgató, Polics József Komló polgármestere, a KASZT fővédnöke és Fajcsi Ferenc, a Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT házigazdája ismerteti az idei fesztivál résztvevőit, a zsűri tagjait. (Képünk egy korábbi KASZT-on készült.)

 Kézilabdaáprilis 23-án (vasárnap) 18 órától a Városi Sportközpontban fogadja NB I-es kézilabdacsapatunk a sereghajtó Mezőkövesd gárdáját. Kilvinger Bálint csapatának reális esélye van a 7. hely megszerzésére, de ehhez előbb a Mezőkövesd, majd az Eger legyőzésére is szükség lehet.