Az év meglepetéscsapatának otthonában szenvedett 11 gólos vereséget kézilabdacsapatunk. A legeredményesebb játékosunk Hoffmann József volt 6 góllal. 

Fotó: Czeti Ádám (archív)

K&H Férfi Kézilabdaliga 23. forduló:

CYEB BUDAKALÁSZ – SPORT36 – KOMLÓ 34:23 (18-13)

Budakalász 200 néző V: Bócz, Wiedemann

KOMLÓ: Selymes – SZKOKÁN 4, Obradović 2, Pribanić, Jerković 3, Katzirz 2, HOFFMANN 6/3 Csere: KISS B.(k), Marcsek 1, Sunakjo 1, Laufer 1, Kovács M. 2, Kékesi 1.

Kilvinger Bálint edző: A helyzeteket kialakítottuk, de „jó” százalékkal ki is hagytuk…

A Budakalász legeredményesebb játékosai: Nagy B. 7, Parrondo 6, Semikov 6 voltak.

Kiállítások: 10 perc illetve 10 perc Hétméteresek: 4/4 illetve 3/3

A Markovićot, Szögit, Szöllősit és a lábadozó Gebhardot nélkülöző csapatunk Hoffmann révén lőtte a találkozó első gólját. Katzirz találatával még 2-1-re vezettünk, de ezt követően rendre csak az egyenlítés sikerült az év meglepetéscsapatának számító Budakalász ellen. 9-9-nél kettős emberhátrányunknak köszönhetően – két perc alatt háromgólos előnyt szereztek Parrondoék, amit a félidő végéig megtoldottak még kettővel. (18-13)

Hoffmann-góllal kezdődött az új játékrész is. A sajátnevelésű komlói fiú hetesből csökkentette a különbséget a két csapat között. Amire az exkomlói Sutka válaszolt – szintén büntetőből. (19-14)

Kilvinger Bálint a mérkőzés e szakaszában is bátran nyúlt a fiatalokhoz: a már kezdőjátékosnak számító Hoffmann mellett Sunajko, Laufer, Marcsek, Kovács Márk is feladatot kapott, de nem tudták ellensúlyozni a rutinos Parrondo és társai teljesítményét. A spanyol szélső hathatós közreműködésével lassan nyolcgólosra nőtt a két csapat közötti különbség. (27-19)

A tendencia nem változott a találkozó záró szakaszában sem. Az 53. percben már 10 góllal vezettek a hazaiak (31-21)

A nap utolsó találata Kékesi Szabolcs nevéhez fűződik, de ő is csak 11 gólosra tudta csökkenteni a különbséget.

A forduló további eredményei: Mezőkövesd – Vác 31-27, Eger – Gyöngyös 25-22