Színes kavalkáddal indult az 50 éves Gagarin Iskola jubileumi rendezvénysorozata. Az ünnepi hetek programja zenés, táncos formagyakorlatokat felvonultató bemutatóval kezdődött a Városház téren.

Színpompás elemekkel tarkított sportbemutatóval tisztelgett fennállásának 50 éves jubileuma előtt a Gagarin Iskola.

A rendezvény Huszár Zoltán igazgató ünnepi gondolataival vette kezdetét, majd Jurij Gagarin emléktáblájának megkoszorúzását követően az iskolások léggömbök segítségével juttattak magasba egy makett űrhajót, ezzel emlékezve az iskola névadójának 1961-es komlói látogatására.

A vidám, zenés zászló-, karika-, szalag- és kötélgyakorlatokat követően profilba vágó kézilabdás koreográfia, tornaelemekből összeválogatott látványos gúlatorna következett.

Zárásként az intézmény növendékei és tanárai a – Dél-Afrikában rendezett labdarúgó-világbajnokságról – ismert Waka Waka ritmusára összeállított össztánccal zárták a bemutatót.

Az program a sportközpont előtti aszfaltrajz-versennyel, majd a csarnok küzdőterén a hagyományos Gagarin Kupa kézilabdatornával folytatódott. Az iskola Bányász utcai épületében leány kézilabdatorna, műveltségi vetélkedő és színdarab színesítette a napot.

Az intézmény 50 éves jubileumi programsorozata nem ért véget ezzel. Április 21-én a Komlói Színházban az iskola ünnepi műsorára kerül sor.