Nem szűnnek meg a kártyás feltöltő pontok a városban. Az áram, a gáz és vízszolgáltatás igénybevételéhez szükséges kártyákat a korábbihoz hasonló módon lehet feltölteni a „feltöltős órák” tulajdonosainak.

A hiedelmekkel ellentétben nem szűntek meg a városban az áram és gáz használatához szükséges kártyák feltöltő pontjai. Az E.ON és a FŐGÁZ illetékeseitől származó információk szerint továbbra is a szokásos módon juthatnak hozzá az energiához a feltöltős órákat használó fogyasztók.

 

Elfogadó helyek a városban:

Megye Település Üzlet neve Cím
Baranya Komló Benzinkút Kossuth Lajos u. 58.
Baranya Komló Élelmiszer Bem u. 12., Berek u. 1., Vértanúk u. 21., Zrínyi tér 4.
Baranya Komló Újságos Buszpályaudvar

 

A gáz vonatkozásában a FŐGÁZ ZRT. előrefizetős mérő feltöltési helye és ideje a városban:

Komló, Városház tér 2. Posta nyitvatartási idejében H-P 8.00 – 18:00 Szombat 8.00 – 11.00

Az áram és gáz feltöltésének menete:

A fogyasztó felkeresi a feltöltő pontok egyikét és befizet valamekkora összeget, amiért cserébe megkapja az összegnek megfelelő kWh mennyiséget (áram és gáz).

A feltöltéskor egy dokumentumot kap a fogyasztó (Slipnek hívják), ami tartalmazza a befizetett összeget, a kapott mennyiséget, illetve egy kódsort.

Ezt a kódsort kell otthon beütni az EF órába, ami azonnal aktiválódik, és egyből van áram, gáz ellátás a mérési ponton.

Tudnivalók a kártyás vízmérők használatához:

A kártyás vízmérők feltöltése továbbra is a BARANYA-VÍZ Zrt. ügyfélszolgálatán történik.

Az előfizetős mérőn alapuló szolgáltatás igénybe vételéhez közüzemi szolgáltatási szerződés megkötése szükséges, az aláírásra a kártyák átvételével egyidejűleg kerül sor a BARANYA-VÍZ Zrt. ügyfélszolgálatán.

Feltöltéskor a kártyát otthon bele kell helyezni a BAYLAN mérőn található nyílásba, vagy a nyílás hátlapjához kell érinteni és egyidejűleg meg kell nyomni a kijelző alatt található narancssárga nyomógombot.

A kártya bármikor újratölthető (a teljes felhasználás előtt is), az új feltöltés hozzáadódik a meglévő maradék mennyiséghez.

A felhasználható vízmennyiség bármikor lekérdezhető a vízmérőn. A lekérdezéskor a kártyát el kell helyezni a mérőn található nyílásba, vagy a nyílás hátlapjához kell érinteni és egyidejűleg meg kell nyomni a kijelző alatt található narancssárga nyomógombot. A kijelzőn megjelenő adatok között a nyomógomb többszöri megnyomásával lehet váltani.

A lekérdezés, vagy feltöltés után a kártyát ne hagyják a vízmérőben, feltöltésig tartsák biztonságos helyen!

Kéttényezős díjat az előrefizetős mérővel nem lehet kezelni, ezért egytényezős díj kerül alkalmazásra, melynek értéke 2017. évben az alábbi:

 

1m3 feltöltés díja:                                    830,- Ft + ÁFA = 1.054,- Ft

 

Fogyasztóváltozás esetén a kártyát a BARANYA-VÍZ Zrt. ügyfélszolgálatán le kell adni, ekkor az el nem fogyasztott mennyiség ára visszafizetésre kerül.