A költészet napja alkalmából harmadízben rendezett versmondódélutánt a Belső Tűz Egyesület.

A Muzeális Gyűjtemény épületében „Kedvenc költőm, kedvenc művem” címmel rendezett a költészet napja alkalmából versmondódélutánt a Belső Tűz Egyesület.

A városban működő oktatási intézmények, civil szervezetek számára rendezett délután célja, hogy felhívják a gyermekek figyelmét az olvasásra, a versek szépségére, a szépirodalomra.

“Nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekek felé azt az értéket képviseljük, hogy a tanulás fontos” – jegyezte meg Tomics Annamária, a rendező Belső Tűz Egyesület vezetője, hozzátéve, hogy a rendezvény a céljaik elérése mellett egyben kapcsolódási lehetőséget teremt a térségben működő intézményekkel, szervezetekkel való együttműködésre.

A rendezvényre általános iskolák mellett középfokú intézményekből is érkeztek versmondók. A Felsőszilvási Iskola, a Kenderföld-Somági Általános Iskola mellett a Gandhi Gimnázium és Kollégium, a Nagy László Gimnázium, valamint a Sásdi Faodú Egyesület, a Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület – Fekete Láng Tanoda és a Belső Tűz Egyesület – Napfény Tanoda diákjai mondták el kedvenc költeményeiket a költészet napi versmondó délutánon.