Két, a kézilabdázásban ősi riválisnak számító klub kötött együttműködési megállapodást a napokban. A Komló Sport Kft. és a Pécsi Városi Sportiskolai Egyesület egymást segítve szeretnének eredményesebben szerepelni a kézilabda-bajnokságokban.

Mérföldkőnek számító együttműködési szerződést írt alá a napokban Komlón Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft, míg Nagy Zsolt, a PVSE ügyvezető igazgatója.

A szerződés szerint a két klub közös szakmai célokat fogalmaz meg a jövőt illetően, mely az utánpótlás képzésének és versenyeztetésének összehangolásával kapcsolatosak.

Emellett a felek középtávú célként fogalmazták meg egy olyan képzési rendszer bevezetését, amely régióközpont kialakítására tenné alkalmassá Baranyát.

A kontraktus azt is tartalmazza, hogy melyik klub melyik csapatért lenne felelős a jövőben. A Komló Sport Kft. az NB I-es, az NB II U20-as, az NB I ifjúsági-, az NB I serdülő és az U12-es-U14-es csapatokért; a PVSE az NB I/B-s, az NB III. megyei felnőtt, az NB I/B-s junior, az OSB és az U7-U8 szivacskézilabdás csapatok versenyeztetésének feltételeit biztosítja.

A lényeg igazából az, hogy a játékosok képességeiknek és tehetségeiknek megfelelő csapatokban játsszanak. Továbbá lehetővé válna a két klub játékosainak átjárása a „lyukas” korosztályokban. Ezt komlói részről Kilvinger Bálint, míg a pécsiek oldaláról Kovács Gábor vezetőedzők koordinálják.