A Nemzeti Tehetség Program keretében rendeztek nagyszabású „Tehetség Roadshow-t” Komlón. A Komlói Színházban lezajlott rendezvényt színpadi bemutatkozások, interaktív foglalkozások színesítették.

A Nemzeti Tehetség Program népszerűsítésére a térség oktatási intézményeibe járó tanulók részvételével rendeztek látványos programot Komlón.

Kisgyőri Roland, az EMMI főosztályvezetője projektismertető gondolatait követően Polics József, Komló polgármestere a komlói tehetségekről, a komlói tehetségeknek beszélt: „Komló büszke arra, hogy kiváló művészek, tudósok és sportolók indultak innen és jutottak el közülük néhányan a világhírig. Az új tehetségek itt járnak a nyomukban, velük találkozunk nap mint nap a város utcáin, terein, iskoláiban. Legtöbbjüknek csak egy kis lökés kell, hogy elinduljanak a siker felé vezető úton. Ezért minden olyan programot és kezdeményezést teljes mértékben támogatok és támogat az önkormányzat is, amely segítséget és motivációt kínál a tehetséges fiataloknak.”

A program keretében a résztvevők találkozhattak a 10-szeres bajnok, 134-szeres válogatott kosárlabdázóval, Iványi Dalmával, aki rendhagyó beszélgetésen mesélt sikereinek titkáról, élményeiről.

Legeredményesebb olimpiai sportágunk világába tekinthettek bele a gyerekek a Magyar Vívószövetség találatjelzős berendezése által, emellett interaktív standok – fizikai és kémiai kísérletek bemutatója, kreativitást fejlesztő foglalkozások, robotbemutató, kreatív kézműves foglalkozások, zenei stand – várta a fiatalokat.

 

A Komló Színház deszkáin fiatal tehetségek kaptak bemutatkozási lehetőséget: a Fekete Láng tánccsoport és a Chace Rom együttes, a Kenderföldi Iskola és a  Belső Tűz Egyesület mesemondói, énekesei, az EFAMI zenészei, a Szilvási Iskola drámacsoportja, a Felsőszilvási Iskola furulyásai, a New Generation tánccsoport táncosai léptek közönség elé.

A rendezvény részét képezte jó gyakorlatok bemutatása a tehetséggondozás témakörében, emellett a szülők szakértőtől, pszichológustól kaphattak tanácsot tehetséges gyermekük nevelésével kapcsolatban.