150 úszó vett részt a 15-dik alkalommal megrendezett komlói HÉLIX-RATI Kupán.

Egy igen rangos úszóversennyel indíthatták a környék úszónövendékei az áprilisi hónapot a komlói tanuszodában az elmúlt hétvégén. A Hélix Sportegyesület 15. alkalommal megrendezett úszóversenyén 9 vendégegyesület 150 úszójával vett részt a megmérettetésen. 5 korosztályban 138 érem talált gazdára a szombati napon. A legkisebbeknek (2009 és fiatalabb) 25 m-en, a 2007-2008-as korosztály 50m-en, míg a legnagyobbak (2006-2005) már 100m-es távokon mérhették össze tudásukat.

A házigazda Hélix Sportegyesület utánpótlás úszói 14 fővel képviseltették magukat, akik közül többen életük első versenyén állhattak rajtkőre. Nagyobb korú (2008-2007) Hélixes úszóknak pedig immár egy hosszabb távon (50 m-en) kellett felvenni a küzdelmet az ellenfelekkel szemben. Összességében ez a verseny mindenki számára egy új tapasztalási lehetőségre adott alkalmat egy igazán jó hangulatú verseny keretei között.

A Hélix csapat tagjai: Balla Vivien, Kulcsár Vanda, Szomor Eszter, Nagy Jáde, Szpatár Hunor, Turner Levente, Fáskerti Izabella, Varga Kamilla, Nagy Ágnes, Somogyi Véda, Szedlák Noé, Marth Ádám, Petrovics Rikárdó, Veres Márk.
Felkészítő edzők: Fehér Ágnes Panka, Fáskerti Rita, Fáskerti Gábor

A verseny támogatói: Rati Kft., Magyarhertelendi Termálfürdő, Menedékház a Lámatóhoz, Drávapack Kft., Nicom Wireless Kft., Rotari Kft., Komló Város Önkormányzata, Komlói Sportközpont.