Vereség óvással, majd egy 9 pontos győzelem. Megkezdődött a regionális kosárbajnokság rájátszása.

Felnőtt kosárcsapatunk a héten két mérkőzést is játszott a Horváth Judit Amatőr Női Bajnokság Nyugati Ligájának felsőházi rájátszásában.

Mindkét mérkőzésünket, az alapszakaszban veretlen Petőfi SE csapata ellen vívtuk, mely során Pécsen a pályán kikaptunk ugyan, de óvást nyújtottunk be, mivel álláspontunk szerint az ellenfelünknél két „új” játékos, jogosulatlanul szerepelt. Az óvásunkra még nem érkezett válasz a szövetség illetékeseitől.

Ennek a tudatában játszottuk a visszavágót, Komlón, ahol szép sikert, 9 pontos győzelmet ünnepelhettünk, halkan jegyezzük meg a vendégeknél nem lépett pályára egyik vitatott játékos sem.

Felsőházi rájátszás I. mérkőzés:

Petőfi SE – Komló Sport KK 67 – 53

(16-12, 12-13, 15-20, 24-8)

Pécs, Babits Gimnázium 20 néző Vezette: Dr. Danka, Korhetz

A mérkőzést megóvtuk!

Felsőházi rájátszás 2. forduló:

Komló Sport KK – Petőfi SE 72 – 63

(23-21, 18-11, 14-17, 17-14)

Komló Városi Sportközpont150 néző Vezette: Lovász, Kiss

Dobók: CZUKOR-MÉSZÁROS ANETT 27, KAKÓCZ KATA 14/6, PÁNCÉL TÍMEA 7/3, BALÁZS REGINA 6, ROMÁN RÉKA (c) 6

Csere: SEBESTYÉN RÉKA 5/3, KLONFÁR DÓRA 3/3, BAKSAI VIVIEN 3, MILTNER SZANDRA 2, SZABÓ NÓRA, PERLECZKY BOGLÁRKA

Czukor János vezetőedző:

“Két félelmetesen kemény mérkőzésen vagyunk túl, minden összecsapásnak ilyen üteműnek és intenzitásúnak kellene lennie.

Az idegenbeli találkozón fej-fej mellet haladtunk az ellenféllel, azonban az utolsó negyedben kissé elfáradtunk fejben, állva hagytak minket. Az óvással kapcsolatban, amint érdemben választ kapunk megosztjuk. Azonban sokat elmond, hogy a visszavágón az egyik játékost, a játékvezetők ki is húzták a jegyzőkönyvből, tehát hiába volt ott Komlón, nem engedték pályára.

A komlói mérkőzésen végig domináltunk, volt ugyan egy rövid időszak, amikor magunkra engedtük őket, de felálltunk és magasabb fokozatba kapcsoltunk! Tudtuk hol a helyünk és mit kell tennünk a siker érdekében! Maximálisan végrehajtották a lányok a megbeszélteket, iszonyatosan büszkék lehetünk rájuk!”

A felsőházi rájátszásban a PVSK csapatával csapunk még össze, az idegenbeli találkozóra április 21-én, a Ghandi gimnáziumban került sor. A visszavágó április 30-án, 16:00-kor lesz Komlón a Sportközpontban!