Ismét infrastruktúra-fejlesztési támogatáshoz jutott a komlói asztalitenisz. Ezáltal a városban is emelkedik a sportolási körülmények színvonala.

Újabb, mintegy 16 millió forintos sportágfejlesztési támogatással számolhat a Komló Sport asztalitenisz-szakosztálya. A sportág hazai élvonalához tartozó klub – a férfiak az Extraligában, a nők az NB I-ben szerepelnek és utánpótlás szinten is rendszeresen leteszik névjegyüket – a 2013-16-os időszakot követően ismét bekerült a támogatott szakosztályok közé.

Folkner Károly, a szakosztály vezetője elégedettséggel nyugtázta a Magyar Asztalitenisz-szövetség szövetség támogatását, mely – a korábbi ciklusban elnyert összeggel együtt – a 20 millió forintot is meghaladja. 2016-ban a kökönyösi pingpongterem padlóburkolata újulhatott meg. A mostani támogatással a pingpongterem” és a KBSK-csarnok jut összesen 5 mobil lelátóhoz (előbbibe kettő, utóbbiba három kerül), illetve szintén a támogatásból mindkét csarnok LED-világítással korszerűsödik. A tervek szerint a nagyobbik csarnokban is játszanak a jövőben regionális pingpongversenyeket.

2013-2016 között 15, most 22 szervezet jutott támogatáshoz. A szövetségben elismerik a kiváló komlói teljesítményt, amit bizonyít, hogy a Szeged, a Ceglédi VSE, a Celldömölki VSE, a Kecskeméti Spartacus, az Ormai László Asztalitenisz Csarnok, a PTE-PEAC és a Szombathelyi AK mellett a kék-fehérek második alkalommal kerültek a kiválasztottak közé.