Egymillió forintot nyert a Duna – Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás pályázatán a Hunyadi utcai óvoda kis közössége. Fotó: ddc.hu

Az óvoda alapítványa, a Zöldike Alapítvány 2016 őszén a Duna – Dráva Cement Kft. “Zöld Megoldás” pályázatán vett rész, amelyen – mint az eredményhirdetéskor kiderült – 1 millió forintos forráshoz jutott.

A komlói Zöldike Alapítvány „Csodakert” fantázianevű projektje a környezettudatos nevelést helyezi előtérbe, a már megkezdett zöld törekvések továbbfejlesztésével. A cél a gyermekek zöld szemléletmódjának kialakítása és egészségük megőrzése.

A pályázaton nyert pénzt az intézmény olyan környezeti neveléséhez kapcsolódó udvari játékeszközökre fordítja, amelyek a természet megismerését segítik a gyermekek számára.

Ennek köszönhetően létesülhet az ovi udvarán madárles, lépegető, illetve egy Kneipp-ösvény. Utóbbi Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett „mezítlábas” ösvény, melyet természetes anyagok borítanak, s mezítláb kell a gyermekeknek végigsétálni rajta.

A munkálatok márciusban kezdődtek a Városgondnokság segítségével.