Egyre nagyobb az igény az építési telkekre Komlón. Ezért az önkormányzat közművesített házhelyeket alakít ki két dávidföldi utcában. A keresletet a családi otthonteremtési kedvezmény kínálta lehetőségek és a rövidesen épülő büntetés-végrehajtási intézet ideköltöző alkalmazottai növelik.

Tavaly négy család kapott ingyenes építési telket a komlói önkormányzat fiatalok lakáshoz jutását támogató programja keretében. A lehetőség iránt továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik, ezért idén várhatóan még több telek talál így új gazdára. Emellett az önkormányzat a büntetés-végrehajtás hamarosan induló építkezése kapcsán is vállalta, hogy a távolabbról ideköltöző bv-alkalmazottaknak igény esetén házhelyeket biztosít.

A rendelkezésre álló szabad építési telkek viszont elfogyóban vannak, ezért a városvezetés további területek közművesítése és lakásépítésre alkalmassá tétele mellett döntött. A következő hónapokban közel 20 millió forintos beruházással a dávidföldi városrész két utcájában, a Flóra és Gizella utcákban új építési telkeket alakítanak ki. A szakemberek minden ingatlanra bevezetik a földgázvezetéket és a szennyvízcsatornát, és az összközművesítés mellett elkészül az utcák közvilágítása is.

„Lehetőséget akarunk teremteni mindenkinek, aki Komlón szeretne családot alapítani és itt tervezni a jövőjét” – mondta Polics József polgármester. „Évente több tucatnyian érdeklődnek a helyi lakástámogatási lehetőségeink iránt, közülük egye többen vágnak bele saját otthon építésébe. Tovább nőhet ez a szám a bv-intézet megnyílásával. Hiszen a dolgozói állomány nem csak a helyben toborzott újoncokból, hanem máshonnan idevezényelt, tapasztaltabb emberekből is áll. Az otthonteremtés feltételeit számukra is biztosítani akarjuk, hogy tartósan Komlón maradjanak”

HegyhátMédia Kft.Kiemelt hírekKözéletEgyre nagyobb az igény az építési telkekre Komlón. Ezért az önkormányzat közművesített házhelyeket alakít ki két dávidföldi utcában. A keresletet a családi otthonteremtési kedvezmény kínálta lehetőségek és a rövidesen épülő büntetés-végrehajtási intézet ideköltöző alkalmazottai növelik. Tavaly négy család kapott ingyenes építési telket a komlói önkormányzat fiatalok lakáshoz jutását támogató programja...