A Komló Sport Kft. meghívására látogatott Komlóra Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) januártól kinevezett szakmai igazgatója.

A villámlátogatás során a Dunaferr női csapatával Bajnokok Ligáját nyert mesteredző Szigeti Szabolcs ügyvezetőtől és Keszthelyi Zoltán szakosztályvezetőtől tájékozódott a helyi viszonyokról, majd találkozott a komlói csapatoknál működő edzőkkel.

A megbeszélésen az a sportágfejlesztési koncepció került terítékre, amely hosszú távon pozicionálná előnyösebb helyzetbe a magyar kézilabdát. A kidolgozott tematika a kézilabdázás szinte valamennyi területét – az utánpótlásképzést, az edzőképzést, az utánpótlás- és a felnőttek versenyrendszerének átalakítását, sőt még a TAO-pályázati feltételeket is érinti – a fiatalok képzésének tekintetében bőséges gyakorlati anyaggal.

Zsiga Gyula a szakmai elképzelések mellett tájékoztatta az edzőket a versenyrendszer átalakításáról, a korosztályok határainak módosulásáról. Az NB I-es csapatokat érinti, hogy a tervek szerint megszűnne a Magyar Kupa négyes döntőjének rendszere, helyette egy semleges helyszínen lejátszott összecsapás zárná a sorozatot. Az EK és BL-induló csapatok kivételével minden NB I-es klub számára kötelező lesz a Liga Kupa-indulás, amely találkozókon csak két külföldi játékos szerepelhet. A bajnokságban egyelőre marad a csapatonkénti 5 légiós, de későbbi cél mindössze 3 külföldi foglakoztatása lesz.

A legdrasztikusabb változások leginkább a második vonalat érintik, remélhetőleg ezeket a komlói klubnál nem tapasztalják meg a közeljövőben.